HÜDA-PAR'ın gazetesinde konserler ve medeni kanun yazısı: Değiştirilmesinin vakti geldi

HÜDA-PAR'ın gazetesinde konserler ve medeni kanun yazısı: Değiştirilmesinin vakti geldi
Seçimlerde AKP listelerinden Meclis'e giren ve Cumhur İttifakı'nın içinde yer alan HÜDA-Par, propaganda döneminde kadınlara karşı yaptıkları açıklamalar ve programıyla tartışıldı.Karma eğitimin mecburi olmasının kaldırılmasını,...

Seçimlerde AKP listelerinden Meclis'e giren ve Cumhur İttifakı'nın içinde yer alan HÜDA-Par, propaganda döneminde kadınlara karşı yaptıkları açıklamalar ve programıyla tartışıldı.

Karma eğitimin mecburi olmasının kaldırılmasını, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun olan 6284'ün kaldırılmasını ve "iki tarafın da haklarını gözetecek şekilde bir düzenlemeye gidilmesini" isteyen HÜDA-Par, seçimlerden sonra, kadınlara karşı olan tavrını yükseltmeye devam etti.

Yeni hedef: Medeni Kanun

Muhalefet tarafınca Hizbullah'la ilişkili görülen HÜDA-Par’ın yayın organı Doğru Haber’de, "Konuk Yazar" imzasıyla “Değerlerimizle uyumlu yeni bir uygar kanunun vakti çoktan gelip geçmedi mi?” başlıklı bir yazı yayımlandı.

Yazıda, düzenlenen konserlerde ve etkinliklerde kadınlarla erkeklerin yan yana geldiği ve bunun da batının ülkemizdeki aile yapısını bozmaya yönelik çabalarının ürünü olduğu ileri sürüldü.

Yazıya göre cumhuriyetin ilk yıllarında hayata sokulan uygar kanunun da “artık değişmesinin vakti geldi.”

"Konserlerle aile kurumu olumsuz yönde etkileniyor"

Kapitalist sistemlerin İslam vatanlarında aile bağlarını kopararak dini ve kültürel değerlerinin altını oyup onları sömürgeleştirmeye çalıştıklarını iddia eden Sema Yaşar, yazısını şu iddialarla sürdürdü:

“Yaz geldi, yaz konserleri, bahar geldi bahar şenlikleri, kışın kültür yolu etkinlikleri adı altında gençleri meydanlarda toplama hem de kız erkek ayırmadan hınca hınç doldurma. Değer, yargı tanımadan. Bu tür programlar hem fertleri hem de aile kurumumuzu olumsuz yönde etkilerken, gençleri aile hayatına karşı olumsuz yönde etkiliyor.

Toplumumuzun temel dinamiği olan aile kurumunu yıkıp yerine nikahsız birliktelikler kültürünü bina etmek. Ne yazık ki aile kurumunu yok etmeyi amaçlayan nikahsız birliktelikler kültürüne doğru hızla yol alıyoruz.”

“Değerlerimizle uyumlu yeni bir medeni kanun"

“Medeni kanun ile birlikte ülkemiz batı medeniyetine bürünmeye çalışıyor” iddiasında bulunan Yaşar, “Oysa toplumsal gerçekliğimiz, değerlerimiz ve kültürümüzü incelediğimiz zaman çıkarılan kanunların tepeden inme, kültürümüze, geleneğimize, dinimize düşmanlık besleyen, toplumsal yapımızı zayıflatan kanunlar olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sözleşmesini ve kadınları korumak amacıyla yürürlüğe konulan yasaları hedef alan Yaşar, yazısını şu şekilde sürdürdü:

“İsviçre’den ithal edilen uygar kanun ile aile yapımız batının değerlerine göre şekillendirilmek istendi. Müslüman toplumumuz, söz konusu kanun ile birlikte seküler topluma göre dizayn edilerek; çağdaşlık, ilericilik, modernizm gibi yaldızlı sözlerle devşirilmek istendi.

Daha sonraki süreçte, İstanbul sözleşmesi, İstanbul sözleşmesinden kaynağını alan 6284 nolu kanun, ve gene aynı sözleşmeden beslenen sapkın LGBT gibi akımların etkinlik ve çalışmalarının serbest bırakılarak meşrulaştırılması, aile kurumunun altına bırakılmış birer dinamite dönüştü.

Kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine, bu meşum sözleşmeden geri çekildi, ama sözleşmenin vermiş olduğu tahribatlar ve yasal düzenlemeler olduğu gibi halen yürürlükte. Ve maalesef her gün aile kurumu çatırdamakta.

Kıssadan hisse, demem o ki; değerlerimizle uyumlu yeni bir uygar kanunun getirilmesinin vakti çoktan gelip geçmedi mi?”