Devlet Bahçeli: İhaneti tebrik etmek, bizim defterimizde yazmaz

Devlet Bahçeli: İhaneti tebrik etmek, bizim defterimizde yazmaz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu neden tebrik etmediğini açıklayan Bahçeli "İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmesini, İsrail-Filistin çatışmalarını değerlendirdi.

Kürt sorununun çözümü için "Kız alıp kız vermeye" işaret eden Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu neden tebrik etmediğini de açıkladı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Türkiye seçimsiz bir döneme girmiştir. Önümüzdeki bu zorlu süreç doğru etkin kararlı kaliteli ve sonuç odaklı gelişmelere birer birer sahne olmalıdır.

Milletimizin beklentisi sürdürülebilir hizmettir. Eğer siyaseti aklın rehberliğinde somut gerçekteki düğümlerin çözülmesi veya sorunların sürüklediği çıkmaz sokaklardan çıkabilme kabiliyeti şeklinde yorumlarsak ki en isabetli tarif de kanaatimce budur.

O halde gereğini yapmak için vakit kaybetmeksizin işe koyulmalıyız. Yeni yüzyılda mutlu devlet huzurlu fert idealine el birliğiyle inanç birliği halinde muhakkak ulaşmalıyız.

Cumhur İttifakı Türk devrinin serden geçti yüreğidir. Tarihi dokumuza kültürel müktesebatımıza milli özlemlerimize doğrudan muvaffak olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletler mücadelesindeki stratejik kuvvetimizdir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sorgulayan karalayan yaralayan çevrelerin asıl korkusu uyanan devin ayağa kalması, küresel ve bölgesel hadiseler karşısında özü geçen bir Türkiye’nin doğudur. Doğum sancılı olsa da doğan kuvvet lider ülke Türkiye’dir.

"Netanyahu Lahey'de yargılanacaktır"

Netanyahu vakti ve saati geldiğinde Lahey'de yargılanacaktır.

Lekeli ismi tarihe katil ve soykırımcı olarak geçecektir.

İsrail halkı Netanyahu'nun şiddet politikalarından oldukça rahatsızdır. Bu cani görevden uzaklaştırılmalıdır.

3-5 belediye almak maksadıyla her türlü kılığa girenleri inanıyorum ki milletimiz hoş görmeyecek, Allah da affetmeyecektir.

"Ayranları yok içmeye, atla gidiyorlar çeşmeye"

Ayranları yok içmeye, atla gidiyorlar çeşmeye. Oturdukları ağır sekisi, çağırdıkları elin türküsü

Cumhur İttifakı'nı zaafa uğratmak dışında gayeleri yok.

Biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız. Muhataplarımızın da böyle davranmalarını bekleriz. Yalan ile yol alınmayacağını, yalancıyla da yola çıkılmayacağını çok iyi biliriz.

İsrail'in safına geçip Cumhurbaşkanlığı Kabinesini yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete sonra da Allah'a havale ederiz.

Jet yakıtı üzerinden siyonizme yakıt olanların, Türkiye'yi engelleme heveslerinin kursaklarında kalacağını cesaretle söyleriz.

İmamoğlu'na Hamas tepkisi

PKK'ya terör örgütü diyemeyen İBB Başkanı'nın, Hamas'a terör örgütü yaftası vurmasının akılla, izanla, vicdanla, hakikatle bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz?

Siyasetin jetgilleri neredesiniz? Neden 3 maymunu oynuyorsunuz? Yoksa gizli saklı ilişkileriniz deşifre olur diye mi ürküyorsunuz? Toprağını, yurdunu, yuvasını ve insanını savunan Hamas'a terör örgütü demek, Netanyahu'ya vekalet etmek, siyonizmin değirmenine su taşımak, cinayetleri onaylamak demektir.

Hamas'a terör örgütü demek, katledilen bebeklere, kafese ve kuşatmaya alınan Gazze'ye sırt dönmek demektir.

Ne utanç verici bir durumdur ki İBB Başkanı, küresel emperyalizmin eli ve vicdanı kanlı yüzlerine, 'Alın beni tepe tepe kullanın' mesajı vermiş, her emrinize amadeyim çağrısı yapmıştır.

"Almanya Cumhurbaşkanı'nın vermek istediği mesajlar şüphelidir"

Ankara'ya gelmeden ve Cumhurbaşkanımızla görüşmeden İBB Başkanı'na koşan Almanya Cumhurbaşkanının niçin böyle bir program akışına ihtiyaç duyduğu bizim nezdimizde soru işaretleriyle doludur.

Döner edebiyatını kullanarak iç siyasete dahil olan, CHP'li belediye başkanlarını ayağının tozuyla ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı'nın vermek istediği potansiyel mesajları şaibeli ve şüphelidir.

Her türlü ayrımcılık, bölücülük, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ayaklarımızın yedi kat altındadır.

Kürt sorununun çözümüne işaret etti: Kız alıp kız vermek

MHP, milli birlik ve kardeşliğin yılmaz müdafisidir. Bunu da artan bir şevkle devam edecek, etnik bölünmenin önüne set çekecek, provokasyona gelmeyecektir. Türkiye'nin bir Kürt sorunu yoktur, bölücülük ve terör sorunu vardır.

Türk-Kürt ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşa etmektedir.

Türkiye'de yerel halk yoktur. Türk milleti vardır.

Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir söz ustası olan sayın Ferdi Tayfur'un şarkısının arka fonda çaldığı ve benim de yürüyüş yaptığım videonun yayınlanmasından hemen sonra zoraki değerlendirmeler yapanlar, polemik üretenler şimdi kulağınızı açıp iyi dinleyiniz.

Adını bile hatırlamadığım küsürat partisinin sözde başkanı "Kobanili Ahmet" sen de özellikle dersini almalısın.

Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim. Dolambaçlı yollara sapmanın, 40 dereden su taşımanın, sayın Ferdi Tayfur'un seslendirdiği gibi hainsen diyorsam söyleten sensin, işte bu mesaj Türkiye'nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu neden tebrik etmediğini açıkladı

104 tane siyasi parti var. Her biri kongresini yapar, her kongreyi tebrik eden, etmeyen olabilir. Bu da onların en tabi hakkıdır. Ben açıkça söylüyorum. Neden tebrik etmediğimi, gerekçesi ne olursa olsun hepinizin huzurunda söylüyorum. İhaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz.