Özak Tekstil işçileri Özak Tekstil Genel Merkezi önünden seslendi: Eğer adım atmazsanız her mağazanın önünü eylem alanına çevireceğiz

Özak Tekstil işçileri Özak Tekstil Genel Merkezi önünden seslendi: Eğer adım atmazsanız her mağazanın önünü eylem alanına çevireceğiz
Özak Tekstil Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler "Eğer adım atmazsanız her mağazanın önünü eylem alanına çevireceğiz" diyerek uyarıda bulundu.Özak Tekstil işçileri, Şanlıurfa sürmekte olan Özak Tekstil direnişini,...
Özak Tekstil Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler "Eğer adım atmazsanız her mağazanın önünü eylem alanına çevireceğiz" diyerek uyarıda bulundu.

Özak Tekstil işçileri, Şanlıurfa sürmekte olan Özak Tekstil direnişini, İstanbul'a taşıdı. İstanbul'da Özak Tekstil Genel Merkezi önünde bir araya gelen işçiler, burada eylem düzenledi. Eyleme çok sayıda işçinin yanı sıra çeşitli sendikaların temsilcileri de katıldı.

Özak Tekstil İşçileri direnişlerini Urfa’dan İstambul’a taşıdı. Özak Tekstil Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapan işçiler şunları söyledi:

"Eğer adım atmazsanız her mağazanın önünü eylem alanına çeviririz"

Özak Patronu’nun bu suçlarından sorumluluğu olan, buna göz yuman markalara da söylüyoruz. Artık Urfa’da değiliz. Türkiye’nin kalbinde, İstanbul’dayız. Eğer adım atmazsanız her mağazanın önünü eylem alanına çevireceğiz. Biz yarattığımız onca zenginliğin karşısında bize saygı gösterilsin istiyoruz. Biz kazanacağız, karşımızda olan kim varsa hep birlikte kaybedecekler.

Özak Tekstil işçilerinin talepleri nedir?

Özak Tekstil’de işçilerin çoğunluğu Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş’ten istifa edip BİRTEK-SEN’e üye olunca işçiler üzerinde sendikal baskı arttı. Fabrikada ikna odaları kurulup işçiler yeniden Öz İplik-İş’e üye olmaya zorlandı. BİRTEK-SEN’den istifa etmemekte ısrar eden bir işçi işten atılınca fabrikada direniş başladı. Direniş sürecinde pek çok işçi, kendilerine gelen kısa mesajla işten atıldığını öğrendi.

Fabrika önündeki eyleme jandarma müdahale etmesi üzerine içerideki işçiler de direnişe katılıp üretimi tamamen durdurdu. Direnişle birlikte jandarma fabrikanın bulunduğu sokağı ablukaya alıp işçileri yanaştırmazken Urfa İl Müftülüğü de direnişe katılan işçileri camiye sokmamaya çalıştı.

Direnişin 18. gününde Urfa Barosu’nun salonunda toplanan işçiler, oybirliğiyle “direnişe devam” kararı aldı.

İşçilerin talepleri şöyle:

Sendikal nedenle işten atılan arkadaşlarımız işe geri alınsın.

İçeride işçilere sendikadan istifa ve sendika değiştirme baskısı son bulsun.

Direnişte geçen günlerin ücretleri kesilmesin.

Fabrikanın büyük çoğunluğunun üye olduğu sendikamız tanınsın

Kaynak: Sendika.org