Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelen Mansimov Gurbanoğlu'nun sahibi olduğu EKOL TV yayın hayatına başladı

Sedat Peker'in ifşalarıyla gündeme gelen Mansimov Gurbanoğlu'nun sahibi olduğu EKOL TV yayın hayatına başladı
Sedat Peker’in ifşaları ile adını duyuran Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu yönetiminde EKOL TV yeni yayın hayatına başladı.

Sedat Peker’in ifşaatlarıyla adı duyulan Azerbaycanlı iş adamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’nun aldığı EKOL TV yayın hayatına başladı.

Ne olmuştu?

Avukat Ersan Şen, geçen aylarda ‘EKOL TV’ adlı bir televizyon kanalını kurma kararı almıştı. Ancak kanal yayın hayatına geçemeden yönetimden ayrıldı. Azerbaycan kökenli Türk vatandaşı Mübariz Mansimov kanalı devraldı. Mansimov’un adı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla duyulmuştu. Peker, Mansimov’un sahibi olduğu Yalıkavak Marina’ya Azerbaycanlı Anar Alizade ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın çöktüğünü iddia etmişti. Mansimov, şirketinden ayrılıp rakip gruba geçen çalışanlarının inandırıcılıktan uzak ifadeleri dayanak alınarak, FETÖ iddiasıyla tutuklanmıştı. Bir yıl tutuklu kalan Mansimov, FETÖ’ye yardımdan beş yıl hapse çarptırılarak, tahliye edilmişti.

Oylum Talu EKOL TV’ye geçti

EKOL TV'nin ekran yüzleri ise şöyle; Oylum Talu, Lara Kırmusaoğlu, Mehtap Özkan Tekin, Zeliha Saraç, Duygu Kaya ve Okan Ateş.

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu kimdir?

22 Mart 1968 tarihinde Azerbaycan'ın Bakü şehrinde dünyaya gelen Mübariz Mansimov; 6'sı kız, 3'ü erkek, 9 çocuklu işçi sınıfı bir ailenin evladıdır.

Azerbaycan kökenli 52 yaşındaki iş adamı Mubariz Mansimov, 1998 yılında Türkiye'ye yerleşmiş ve 2007 yılında ''Gurbanoğlu'' soyadını da alarak Türk vatandaşlığına geçmiştir.

2005-2006 sezonunda sahibi olduğu Hazar Lenkeran kulübünün teknik direktörlüğüne Rasim Kara'yı getirmiş ve Oktay Derelioğlu'nu transfer etmiştir. Ligi gol kralı olarak tamamlayan Oktay, sezon sonunda takımdan ayrılmıştır.

Türkiye merkezli Palmali grubun başkanı olan Gurbanoğlu, 2014 yılında Türkiye'nin en zengin 10 iş insanı arasında yer almıştır.

Sahip olduğu gemi filosuyla petrol, kimyasal madde ve yük taşımacılığı yapan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2015 yılında da Forbes'ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine de girdi.

2011 yılında Jefi Kamhi'den 42 milyon dolara Bodrum Yat Limanı'nı satın alan ve 100 milyon dolar yatırımla Yalıkavak Marina'yı hayata geçiren Gurbanoğlu'nun filosunda 200'den fazla gemi bulunmaktadır.

Mansimov’un adı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla Türkiye’de duyuldu. Peker, Mansimov’un sahibi olduğu Yalıkavak Marina’ya Azerbaycanlı Anar Alizade ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın çöktüğünü iddia etmişti.