Türkçe sitesinde 'İslam'dan dönenler öldürülür' diyen Hizb-ut Tahrir'in yayın organı AKP'li belediyenin kitap fuarında stant açacak

Türkçe sitesinde 'İslam'dan dönenler öldürülür' diyen Hizb-ut Tahrir'in yayın organı AKP'li belediyenin kitap fuarında stant açacak
Hilafet devleti isteyen, din değiştirenlerin öldürüleceğini söyleyen ve Yargıtay’ın terör örgütü dediği Hizb-ut Tahrir’in yayın organı Köklü Değişim Yayıncılık, Kahramanmaraş Expo Kitap fuarında stant açacakTüm...

Hilafet devleti isteyen, din değiştirenlerin öldürüleceğini söyleyen ve Yargıtay’ın terör örgütü dediği Hizb-ut Tahrir’in yayın organı Köklü Değişim Yayıncılık, Kahramanmaraş Expo Kitap fuarında stant açacak

Tüm dünyada Hilafet Devleti kurmayı amaçlayan ve radikal İslamcı görüşlere sahip olan Hizb-ut Tahrir’in Türkiye’deki açık alan faaliyetlerinde kullandığı Köklü Değişim Yayıncılık AKP'li Onikişubat Belediyesi tarafından 4-12 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek Kahramanmaraş Expo Kitap Fuarı’nda stant açacak.

Dergi stant duyurusunu “Köklü Değişim Yayıncılık, Kahramanmaraş Oniki Şubat Belediyesi 2023 Fuar Alanı’nda 04-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen **“Kahramanmaraş Expo 2023 Kitap Fuarı”**na katılıyor. Köklü Değişim Yayıncılık’ın neşriyatından birçok değerli kitap ve dergilerimizin de yer alacağı standımızda kıymetli kitapseverleri bekliyoruz” ifadeleri ile duyurdu.

Köklü Değişim ve Hizb-ut Tahrir arasında yakınlık

Köklü Değişim Yayıncılık Hizb-ut Tahrir ile yakınlığını gizlemiyor. Örgütün açıklamalarını ve eylemlerini bu dergi ve dergiye ait internet sitesinden duyuruluyor.

İstanbul’da 2021 yılında Köklü Değişim Medya’ya yönelik hilafet videoları sonrası operasyonlar düzenlenmiş ve soruşturma dosyasında Hizb-ut Tahrir adı öne çıkmıştı.

Öte yandan Köklü Değişim adı altında basın açıklamaları toplantılar ve sohbetler de yapılmaya devam ediliyor. Köklü Değişim tarafından organize edilen bu buluşmalarda Hizb-ut Tahrir bayrakları açılıyor.

Hizb-ut Tahrir neyi amaçlıyor?

Türkçe ismi Kurtuluş Partisi olan örgütün en önemli amaçlarından biri, bütün dünyadaki Müslümanlara hitap eden bir Hilafet devleti kurmak.

Örgüt Türkiye’de yapılan seçimleri ve Türkiye Anayasası’nı da tanımıyor. Seçim dönemlerinde oy kullanmanın şirk olduğuna dair görüşleri paylaşırken AKP iktidarına da örgüt mesafeli.

Örgüte ve onun yayın organı Köklü Değişim’e göre AKP ‘Kemalist’ bir parti. Örgütün Türkiye’deki sitesinde ise skandal ifadeler bulunuyor.

Örgütün

Cihat’ın desteklendiği ve  demokrasilerin İslam’da yeri olmadığı şeklinde görüşler de kamuya açık bir şekilde paylaşılmış durumda.

İnanç özgürlüğüne bakış ise şu cümlelerle açıklanıyor:

“Hâlbuki İslâm dini, Müslüman’a İslâm akidesini terk etmesini; Hristiyan, Yahudi, Budist, komünist veya kapitalist olmasını haram kılmıştır. İslâm’dan dönen kişinin tövbe etmesi istenilir. Eğer tövbe ederse problem kalmaz. Ancak tüm ikna çabalarına rağmen tövbe etmezse öldürülerek malları müsadere edilir.”

Türkiye’deki faaliyetler

Hizb-ut Tahrir, on yıllardır Türkiye'de de faaliyet gösteriyor ve kamuoyunun gündemine de ağırlıklı olarak hilafet çağrılarıyla geliyor.

Köklü Değişim Yayıncılık üstünden açık alan faaliyetlerini yürüten örgütün Türkiye'deki faaliyetleri 1960'ların başına uzanıyor.

Güvenlik güçleri ilk kez 1967'de örgüte operasyon düzenledi ve örgüt hakkında dava açıldı. Yıllarca örgüt birçok dava ve operasyon ile karşı karşıya kaldı.

Yargıtay, grubu 'terör örgütü' olarak tanımlamışken Anayasa Mahkemesi'nin bir kararı ise farklı yorumlara neden olmuş durumda. AYM, Yargıtay kararına “neden terör örgütü kararı verildiği ifade edilmemiş” yorumu yapmıştı.

Yasaklı ülkeler

Hizb-ut Tahrir, bazı ülkelerde açıktan faaliyet yürütürken bazı ülkelerde ise yasaklı konumda. Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Pakistan, Bangladeş, Rusya, Çin ve Özbekistan örgütün faaliyetlerini yasaklayan ülkeler arasında.