Z kuşağından ‘dıslıke’

Z kuşağından ‘dıslıke’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS öncesi gençlerle bir araya geldi. Telekonferans yöntemiyle yapılan buluşmaya farklı illerden katılan öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorular sordular. YKS sınavının tarihiyle ilgili...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS öncesi gençlerle bir araya geldi. Telekonferans yöntemiyle yapılan buluşmaya farklı illerden katılan öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorular sordular. YKS sınavının tarihiyle ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, “Bu sınavın turizmin ihtiyaçları nedeniyle öne alındığı söylemi spekülasyondur. Biz sınavı öne alarak öğrencilerimizin sınav stresi yaşamasını istemedik” dedi.
OY MOY YOK SİZE
Cumhurbaşkanının Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan konferans görüşmesinde sınavların ertelenmemesi kararını eleştiren gençler, yorumlara “oy yok” yazdı. Bu yorumların hemen sonrasında videonun yazışma sisteminin durdurulduğu iddia edildi. Bunun üzerinde Twitter’da kampanya başlatan öğrenciler, YKS’nin Kovid-19 salgınına rağmen ertelenmemesini ‘Oy Moy Yok’ etiketiyle protesto etti. Binlerce kez paylaşım alan etiket, kısa sürede Twitter gündeminde birinci sıraya oturdu.

BAKAN ERSOY’UN ŞİRKETİNE DÜŞÜK PUAN

YKS’nin turizm nedeniyle öne çekildiğini savunan ve sınavın ertelenmesini isteyen öğrenciler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu turizm şirketi Etstur’u hedef aldı. Etstur’un mobil uygulamasının puanını düşürmek için harekete geçen öğrenciler, 5 üzerinden 1 puan verdikleri uygulamaya yorum yazarak bu şekilde puan verme gerekçelerinin YKS sınavına ilişkin gelişmeler olduğunu belirtti.

SOSYAL MEDYAYA DÜZENLEME SİNYALİ

Diyarbakır’dan Ferhat Aktaş’ın “Bazı açıklamalarınızdan sosyal medyayı sevmediğiniz sonucu çıkıyor. Gerçekten böyle mi? Bunun nedeni sosyal medyada sizi eleştirenler olmasın?” sorusuna da yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu:
“Asıl mesele sosyal medyanın her türlü yalanın iftiranın sapkınlığını serbestçe dolaşabildiği bir mecra haline getirilmesidir. Yanlış içeriği kaldırmadığı gibi düzeltilmesine de izin vermeyen internet mecrasının mahkeme kararlarını hiçe saymasını görmezden mi geleceğiz! Sizlerden birinin telefonuna sızılsa, kendinizin ya da kardeşinizin mahrem görüntüleri çalınıp, Twitter’da, Facebook’ta ya da benzeri yerlerde yayınlansa ne olacak biliyor musunuz; çaresiz kalacaksınız. Çünkü bu mecralar Türkiye’de mali ve hukuki muhataplıklarını sağlayacak temsilcilik açmaktan ısrarla kaçınıyorlar. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak devlet başkanı olarak görevimdir. Bu konuda güçlü hukuki bir alt yapı oluşturmanın hazırlıkları içerisindeyiz”