Güngör Arslan cinayetinde asıl failler hâlâ bulunamadı

Güngör Arslan cinayetinde asıl failler hâlâ bulunamadı
Ses Kocaeli gazetesi sahibi Güngör Arslan’ı öldürdüğü iddiasıyla bir şüphelinin gözaltına alınmasına rağmen, Arslan’ın neden öldürüldüğü ve cinayetin talimatını kimlerin verdiğine ilişkin sorular yanıtsız kaldı.Olaya...

Ses Kocaeli gazetesi sahibi Güngör Arslan’ı öldürdüğü iddiasıyla bir şüphelinin gözaltına alınmasına rağmen, Arslan’ın neden öldürüldüğü ve cinayetin talimatını kimlerin verdiğine ilişkin sorular yanıtsız kaldı.

Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, cinayet tam olarak aydınlatılabilmiş değil. Cinayet şüphesi olan 21 yaşındaki R.Ö., Arslan’ı öldürdükten sonra bizzat Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu. Emniyetteki sorgusunda cinayeti işlemesi konusunda iki kişinin kendisini azmettirdiğini belirten Ö., mahalleden tanıdığı iki kişinin isimlerini verdi.

ELİNE SİLAH VERİLDİ, PARA VAAT EDİLDİ
DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; Maddi durumu iyi olmayan şüpheli Ö. bu kişilerin kendisine “Güngör Arslan’ı vur, seni rahat ettireceğiz” dediğini ileri sürdü. Bu şüphelilerin de R.Ö.’yü olay yerine arabayla getirdiği tespit edildi. Uyuşturucu kullanmak suçundan sabıka kaydı olan Ö., olayda kullandığı silahı da bu kişilerin verdiğini, para teklifi üzerine eylemi yaptığını savundu.

ASIL FAİLLERE ULAŞILAMADI
Cinayet büro polisleri, Ö.’nün verdiği iki kişinin bağlantıları üzerinde yoğunlaşırken olayın perde arkasındaki asıl azmettirenler ise henüz çözülemedi. Kaynaklar, bu iki şüphelinin aracı olduğunu, asıl talimatı verenlerin başkası olduğunu düşünüyor.