Güntekin Onay: Dizilerde kafaya sıkmak serbest, öpüşmek yasak, böyle bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki

Güntekin Onay: Dizilerde kafaya sıkmak serbest, öpüşmek yasak, böyle bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki
Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etmesinin ardından ortaya çıkan saha olaylarının ardından, ünlü spor yorumcusu Güntekin Onay'dan açıklamalar geldi. Toplumun şiddeti normalleştirdiğini...
Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etmesinin ardından ortaya çıkan saha olaylarının ardından, ünlü spor yorumcusu Güntekin Onay'dan açıklamalar geldi. Toplumun şiddeti normalleştirdiğini ifade eden Onay, "Saçma sapan diziler yüzünden gençlik kabadayılığa, psikopatlığa özeniyor. Dizilerde kafaya sıkmak serbest ama öpüşmek yasak. Böyle bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki" diyerek, yaşananlara tepki gösterdi.

Süper Lig'in 30.haftasına Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Fakat maçtan çok maçtan sonra yaşanan olaylar daha fazla konuşuldu. Maç sonrasında Trabzonspor taraftarları sahaya inerek Fenerbahçeli oyuncuların üzerine koşmaya başladı.

Maç sonrasında yaşanan olayları değerlendiren spor yorumcusu Güntekin Onay, toplumun şiddeti normalleştirdiğini kaydetti.

Onay "Şiddet, Türkiye'de sosyokültürel bir sorundur. Sokakta, trafikte, metroda, okulda, her yerde şiddetle ilgili problemlerimiz var. Kadına şiddetle ilgili problemlerimiz var. Şiddeti normalleştiren, saçma sapan diziler yüzünden gençlik kabadayılığa, psikopatlığa özeniyor. İşin doğrusu bu. Dizilerde kafaya kurşun sıkmak serbest ama öpüşmek yasak. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Böyle bir ülkede yaşıyoruz ne yazık ki. Şiddetin normalleştirilmesi, özendirilmesi ve karşılığında gereken cezaların verilmemesi söz konusu. Sokakta, metroda, otobüste, trafikte her yerde şiddet haberleri var. Stadyumlara da yansıyor bu. Şiddet çok normalmiş gibi algılanıyor, devam ediyor. Biz böyle bir toplum değildik, ayıptı. Hayvana, kediye, köpeğe bile şiddet uygulanmazdı" şeklinde konuştu.