“Güvenliğimiz ne gerektiriyorsa yapıyoruz”

“Güvenliğimiz ne gerektiriyorsa yapıyoruz”
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna ve Rusya ile NATO arasındaki rekabetin tehlikeli boyutlara tırmandığını belirterek, “Rusya’yla kapsamlı ilişkilerimiz var diye de ilkelerimizi ve Ukrayna’yla yakın ilişkilerimizi...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna ve Rusya ile NATO arasındaki rekabetin tehlikeli boyutlara tırmandığını belirterek, “Rusya’yla kapsamlı ilişkilerimiz var diye de ilkelerimizi ve Ukrayna’yla yakın ilişkilerimizi yok sayacak değiliz. Bunun gibi çok sayıda zorlu denklemde, zamanın ruhu ve milli güvenliğimiz ne gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Bu zor bir iş ancak diplomasi de bunun için var,” dedi.

Çavuşoğlu, Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Güvenlik Akademisi’ne çevrimiçi olarak katıldı. Çavuşoğlu, bu yılki Güvenlik Akademisi’nde ele alınan önemli konulardan birinin de NATO›nun geleceği olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, NATO›nun bir dönüşüm geçirdiğini, kendisini yeni gelişmelere adapte etmeye çalıştığını ve NATO 2030 sürecinde siyasi boyutun güçlendirilmesine odaklanıldığını dile getirdi.

NATO’nun Avrupa-Atlantik güvenliğinin temel unsuru olarak kalması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Bazı ülkelerce AB’nin NATO’ya alternatif olarak sunulması çabaları var. Bu yapıcı ve gerçekçi değil. Transatlantik güvenliğin bölünmezliği temel ilkemiz” dedi.