Hablemitoğlu soruşturmasında 9 gözaltı

Hablemitoğlu soruşturmasında 9 gözaltı
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.Doç. Dr. Necip...

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de Ankara’daki evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 9 şüpheliden 5’i yakalandı. 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltı kararı olanlar arasında, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın da bulunduğu belirtildi.

Hablemitoğlu cinayeti şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır’ın 27 Ocak 2022’de MİT tarafından Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiği bildirilmişti. Bozkır, 8 Şubat’ta ‘örgüt üyeliği’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından tutuklandı. Bozkır ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 6 kişi de 3 Şubat’ta gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2’si de 15 Şubat’ta tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.