Hablemitoğlu suikastı sanığı Nuri Gökhan Bozkır'dan Sabah Gazetesi yazarı Şimşek'e şok suçlama

Hablemitoğlu suikastı sanığı Nuri Gökhan Bozkır'dan Sabah Gazetesi yazarı Şimşek'e şok suçlama
Necip Hablemitoğlu suikastı sanığı Nuri Gökhan Bozkır, yargılandığı davada dikkat çeken ifadelerde bulundu. Bozkır, davanın diğer sanıklarından Aydın Köstem ve Mehmet Narin isimlerini ilk kez Sabah yazarı Abdurrahman Şimşek'ten...
Necip Hablemitoğlu suikastı sanığı Nuri Gökhan Bozkır, yargılandığı davada dikkat çeken ifadelerde bulundu. Bozkır, davanın diğer sanıklarından Aydın Köstem ve Mehmet Narin isimlerini ilk kez Sabah yazarı Abdurrahman Şimşek'ten duyduğunu öne sürdü. Şimşek ise hakkındaki iddiaları yalanladı.

Necip Hablemitoğlu suikastı sanığı Nuri Gökhan Bozkır, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasında savunma yaptı.

Duruşmada, Bozkır Ukrayna'dayken röportaj yapan Sabah Gazetesi yazarı Abdurrahman Şimşek de tanık olarak dinlendi.

Gazeteci Alican Uludağ'ın aktardığına göre; Nuri Gökhan Bozkır, davada yargılanan sanıklardan Aydın Köstem ve Mehmet Narin isimlerini, Sabah yazarı Şimşek'ten öğrendiğini savunarak "Nereden biliyordunuz" dedi. Şimşek hakkındaki iddiayı reddederken, Bozkır, Şimşek'e "yalancı" suçlamasında bulundu.

[caption id="attachment_580124" align="alignnone" width="600"] Mehmet Nuri Bozkır[/caption]

"Niye kaçıyorsun, iki sene yatar çıkarsın dedi. Gerçekten de dediği gibi iki yıl yatıp çıktım"

Bozkır ayrıca, Ukrayna'da olduğu dönemde Şimşek ile yaptığı röportaj esnasında Şimşek'in kendisine "Niye kaçıyorsun? İki sene yatar çıkarsın" dediğini ve gerçekten de iki yıl yatıp çıktığına dikkat çekti.

Sabah yazarı Abdurrahman Şimşek, ne geçmişte ne de bugün herhangi bir şekilde MİT ile bir ilişkisinin olmadığı ifade etti.

Ayrıca Abdurrahman Şimşek, Uğur Mumcu suikastına ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eskiden MİT'te çalışıp emekli olan bir Özel Kuvvetler subayının kendisine "Uğur Mumcu'yu özel kuvvetler bombaladı" dediğini öne sürdü.

İddianameden

FETÖ'ye ilişkin çalışmalar yapan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de Çankaya'daki evinin önünde başından vurularak öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanı sıra Mustafa Özcan, Enver Altaylı, Aydın Köstem "tasarlayarak öldürmeye azmettirmek", emekli albaylar Levent Göktaş ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile emekli binbaşı Fikret Emek "tasarlayarak öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle yargılanıyor.

Eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ve FETÖ firarisi Serhat Ilıcak'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen davada, Göktaş'ın emir astsubayı Mehmet Narin'in de "suç örgütüne üyelik"ten 4 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Mahkeme, 18 Mayıs'taki celsede tutuklu sanıklar Göktaş, Altaylı, Bozkır, Mumcuoğlu, Köstem ve Emek'i "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.

Mahkeme, adli kontrol tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle sanık Bozkır hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartmıştı.