Hablemitoğlu suikastının Ukrayna'dan getirilen sanığının nerede olduğu bilinmiyor!

Hablemitoğlu suikastının Ukrayna'dan getirilen sanığının nerede olduğu bilinmiyor!
Necip Hablemitoğlu suikastı davasında MİT operasyonuyla Ukrayna'dan getirildikten sonra tahlye edilen ancak "Soğan TIR'ları Davası"ndan hakkında tutuklama kararı verilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır firar ettiği...

Necip Hablemitoğlu suikastı davasında MİT operasyonuyla Ukrayna'dan getirildikten sonra tahlye edilen ancak "Soğan TIR'ları Davası"ndan hakkında tutuklama kararı verilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır firar ettiği iddia edildi.

10Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre, Hablemitoğlu davasından 19 Mayıs'ta tahliye edilen Bozkır'a, Şanlıurfa Akçakale’de 8 Eylül 2015’te soğan kamuflajıyla IŞİD’e bomba yapımında kullanılan infilaklı fitil taşıyan TIR ile ilgili açılan ve "Soğan TIR'ları Davası" olarak bilinen davadan 27 Eylül'de tutuklama kararı verildi. Karardan sonra Bozkır'a ulaşılamadı.

Bozkır'ın avukatı Hacer Ural, Soğan TIR'larından verilen cezaya itiraz ettiklerini ve itirazlarının reddedildiğini belirtti. Dosyayı istinafa taşıyacaklarını da ekleyen Ural, Bozkır'ın tutuklama kararının ardından cezaevine girip girmediğini sorulduğunda “Bilmiyorum” yanıtını verdi.

Hablemitoğlu davasında tahliye edildi

2006 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen eski Özel Kuvvetler Komutanlığı Yüzbaşısı Nuri Gökhan Bozkır, Soğan TIR’ları davası devam ederken Ukrayna’ya kaçtı.

Bozkır, Hablemitoğlu suikastını ÖKK Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Komutanı Albay Levent Göktaş’ın emri ile ÖKK’dan bir ekibin gerçekleştirdiğini, kendisinin de gözcülük yaptığını ileri sürmüştü. Bozkır suikastta tetiği ise ÖKK yüzbaşısı Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiğini iddia etmişti.

Ukrayna’dan MİT tarafından bir tabutun içinde getirildiğini ve 20 gün çok ağır işkenceler gördüğünü ileri süren Bozkır, mahkeme aşamasında Hablemitoğlu suikastı ile ilgili ifadelerinin hepsini geri almıştı.

Hablemitoğlu davasında 19 Mayıs'ta tüm sanıklar tahliye edilmişti.

Soğan Tırları davasında tutuklama kararı çıktı

27 Mayıs’ta görülen Soğan TIR'ları davasından Bozkır’a 21 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kararda, Bozkır’ın Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan ihraç edilmiş olmasına rağmen kendisini emekli binbaşı olarak tanıttığı, Şanlıurfa ve İstanbul’a yapılan kayıt dışı sevkiyatları bizzat yönettiği kaydedildi. Şanlıurfa’ya yapılan sevkiyattan önce Evciler ilçesindeki depoya geldiği, şüpheliler arasındaki irtibatı sağladığı belirtildi.