Hablemitoğlu’nun katil zanlısı sorgulanıyor

Hablemitoğlu’nun katil zanlısı sorgulanıyor
Ankara’da 20 yıl önce saldırıya uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastinin firari şüphelisi eski Özel Kuvvetler Subayı Nuri Gökhan Bozkır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye’ye getirildi. Bozkır’ın,...

Ankara’da 20 yıl önce saldırıya uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastinin firari şüphelisi eski Özel Kuvvetler Subayı Nuri Gökhan Bozkır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Türkiye’ye getirildi. Bozkır’ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildiği duyuruldu. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yakalanan ve IŞİD’e gönderilmek istenen soğan yüklü TIR’daki patlayıcı maddeler davasının da firari sanığı olan Bozkır, Hablemitoğlu cinayetinin gözaltına alınan ilk şüphelisi oldu.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; Bozkır’ın, öldürülmeden dört gün önce Eskişehir’e giden Hablemitoğlu’nu Sivrihisar’a kadar takip ettiği, ders verdiği Ankara Üniversitesi’nin Tandoğan’daki kampüsünün çevresindeki bazı kişilerin de o gün Bozkır’ı aradığı iddia edildi.

Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın yaptığı yazılı açıklamada, Bozkır’ın suikastın neresinde olduğuna ilişkin yeterli bilgiye sahip olmadıklarını işaret ederek, “Buna karşın, dosya içeriğinde ulaşılan bilgiler kapsamında dahi, bu kişinin suikast öncesinde ve suikast gününde, olaya dair bilgi sahibi olduğunu gösterir ciddi şüpheler olduğunu biliyoruz. Bu gelişmenin yıllar sonra suikastın aydınlatılmasına katkı sağlamasını, önceki dönemlerde olduğu gibi yeniden rafa kaldırılmamasını umut ederiz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN DUYURMUŞTU
Erdoğan önceki akşam, “MİT uzunca süredir bu suikastın katil zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır’ın izini sürüyordu. Bu kişi cinayetin zanlısı olarak ülkemiz yargısına hesap veriyor” açıklamasını yapmıştı.