Hacettepeli genç kemancıya Grand Prix ödülü

Hacettepeli genç kemancıya Grand Prix ödülü
Hacettepeli genç yetenek Hüseyin Turna, Bakü 11. Uluslararası Klasik Müzik İcracıları yarışmasında keman dalında büyük ödülü kazandı.Sekiz ülkeden yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada Hacettepe Üniversitesi Ankara...

Hacettepeli genç yetenek Hüseyin Turna, Bakü 11. Uluslararası Klasik Müzik İcracıları yarışmasında keman dalında büyük ödülü kazandı.

Sekiz ülkeden yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı (ADK) 1. sınıf lisans öğrencisi Hüseyin Turna, 40 kişi arasında Grand Prix-büyük ödülünün sahibi oldu.


Aynı yarışmanın küçükler kategorisinde ise ADK 8. sınıf keman öğrencisi Neris Ece Atış 23 kişi arasında 5’nci oldu.

İki yeteneğin de hocası olan ADK keman öğretmeni Tuğba Tamer Türeli, öğrencileriyle gurur duyduğunu belirterek disiplinli bir çalışmanın başarının anahtarı olduğunu söyledi. Aynı zamanda CSO keman grubu üyesi de olan Türeli, öğrencilerinin gelecekte yeni başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

Bu yılki yarışmaya Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Rusya Federasyonu üyesi Başkurdistan, İran, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan katıldı. Türkiye’yi jüri üyesi olarak Tuğba Tamer Türeli temsil etti. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Dr. Cahit Bağcı ve eşi, ödül törenine katılarak yarışmacıları kutladı.