Hakan Kara'dan Merkez Bankası piyasa anketi değerlendirmesi: Piyasa ikna edilememiş

Hakan Kara'dan Merkez Bankası piyasa anketi değerlendirmesi: Piyasa ikna edilememiş
Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın yayımladığı beklenti anketini, piyasayı ikna edememenin sonucu olarak gördüğünü ifade etti.Bilkent Üniversitesi Öğretim üyesi ve Merkez Bankası Eski...
Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası'nın yayımladığı beklenti anketini, piyasayı ikna edememenin sonucu olarak gördüğünü ifade etti.

Bilkent Üniversitesi Öğretim üyesi ve Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Merkez Bankası tarafından açıklanan mart ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'ni değerlendirdi.

Sürekli attan ıskalanıyor...

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kara, grafik paylaşarak söz konusu anket sonuçlarının piyasayı ikna edemediğinin açık bir sonucu olduğuna değinerek, şunları söyledi:

"Enflasyonu sürekli alttan ıskalayan bir ankete göre bile tahminler her vadede hedeflerin belirgin üzerinde ise enflasyonla mücadelede daha ikna edici bir çerçeveye ihtiyaç olduğu açıktır."

Merkez Bankası'nın mart ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 44,19, dolar tahmini ise 40,53 TL oldu.