Hâkim tanıkları dinlemedi ceza verme eğilimi var

Hâkim tanıkları dinlemedi ceza verme eğilimi var
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Umarım yarın bir çılgınlık yapmaz değerli hâkim ve mahkemenin diğer üyeleri” dedi.Yerel seçimlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘ahmak’ ifadelerine...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Umarım yarın bir çılgınlık yapmaz değerli hâkim ve mahkemenin diğer üyeleri” dedi.

Yerel seçimlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘ahmak’ ifadelerine İmamoğlu’nun “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” yanıtını vermesi sonrası Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın suç duyurusuyla dava açılmıştı. Bugün görülecek davada İmamoğlu hakkında dört yıl bir ay hapis ve siyasi yasak isteniyor.

İmamoğlu, hakkındaki ‘ahmak’ davasıyla ilgili katıldığı canlı yayında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Biz böyle bir kararı umut etmiyoruz. Her şeye rağmen mahkemenin hakimine, savcısına karar vericilerine sonsuz güvenmek istiyorum. Temennim o. Her zaman söylüyorum. Allah’ım vicdan yoksunu, adalet yoksunu insanlardan bizi koru. Bunlar önemli kavramlar. Güvenmek istiyorum. Kötü bir söz söylemek, önyargılı davranmak istemiyorum. Umarım kalplerinde adalet hissiyle ve en güçlü hukuk bilgileriyle karar versinler.

Vicdanıma ve ruhuma yerleştirmiyorum. Ben hiç negatif düşünmeyi sevmem. Bünyemi onla yormak istemiyorum. Yarın böyle bir kötü karar, böyle bir duygu hissetmiyorum, hissetmek de istemiyorum. Milletimiz adına da Türkiye Cumhuriyeti Yargısı adına da istemiyorum. Ekrem İmamoğlu bundan en son zarar görecek kişi”

İMAMOĞLU’NU AVUKATI: HAKİM CEZA VERME EĞİLİMİNDE
Duruşma öncesi açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, “Geçen duruşmada tanıklarımız dinlenmedi, uzman mütalaamız dikkate alınmadı. Dolayısıyla bir an evvel karar verme isteğini sözlü olarak söyledi hâkim bey. Hâkim ceza vermek eğiliminde olduğunu gösterdi. Hukuka uyulacaksa mahkemenin yarın bir karar vermemesi gerek” dedi.

Öte yandan CHP İstanbul Hukuk Komisyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, İmamoğlu’na destek olmak için tüm avukatlara adliyeye gelmeleri için çağrıda bulundu.

KAFTANCIOĞLU’NDAN DESTEK
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından İmamoğlu’na destek paylaşımında bulundu. Kaftancıoğlu açıklamasında, “Sadece İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu değil, 16 milyon İstanbullunun iradesi ve İstanbul yargılanıyor” dedi.