Hakimler yanlış yapıyor

Hakimler yanlış yapıyor
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski TBMM başkanı Bülent Arınç, Habertürk’te katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.Arınç, yargı reformu konuşulurken, dört yıldır tutuklu bulunan...

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski TBMM başkanı Bülent Arınç, Habertürk’te katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Arınç, yargı reformu konuşulurken, dört yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile 3 yılı aşkın tutuklu olan iş insanı Osman Kavala ile ilgili bir soruya yanıt verirken “Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum… Demirtaş’ın da tahliyesi olabilir” ifadesini kullandı.
Arınç Demirtaş’ın tutukluluğuna ilişkin, ”Demirtaş 3-4 yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim 1-2 görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Selahattin Demirtaş’ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Ben korona süreci içinde bunu okudum. Belki Selahattin Demirtaş hakkındaki kanaatinizi değiştirmeyeceksiniz ama ve Kürtler ve Kürtlerin yaşadığı travmalar üzerinde kafanızda çok şeyler değişecek.” İfadelerini kullandı.
Kavala’nın iddianamesini eleştiren Arınç “Osman Kavala 2017’den beri 3 buçuk yıldır tutuklu. Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim. Çıkması lazım.” dedi.

MHP’Lİ ÇİÇEK’TEN ARINÇ’A HAKARET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek ise, yayınlanan programın ekran görüntüsünü alıntılayarak Arınç’a hakaretler yağdırdı. Çiçek, “Demirtaş’ın tahliyesini istemek şerefsizlik ve haysiyetsizliktir. Fethullah Gülen’in dizinin dibinde büyüyenler ve CHP’nin PKK kanadı son günlerde bu propagandaya başladı ! Etkilendiğin teröristin Allah belasını versin. Bülent Arınç, PKK’lı Selahattin Demirtaş ve PKK’lı Ayhan Bilgen’in kitaplarının tanıtımından komisyon mu alıyorsun? Senin de, seni savunanın da Allah belasını versin” ifadelerini kullandı.