HAKKI KILINÇ DA HER AN CEZAEVİNDE ÖLEBİLİR

HAKKI KILINÇ DA HER AN CEZAEVİNDE ÖLEBİLİR
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 28 Şubat hükümlülerinden Hakkı Kılıınç’ı tutulduğu Sincan F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti.Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 83 yaşındaki Kılınç, bir buçuk yıldır cezaevinde.Çakırözer,...

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 28 Şubat hükümlülerinden Hakkı Kılıınç’ı tutulduğu Sincan F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti.

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 83 yaşındaki Kılınç, bir buçuk yıldır cezaevinde.

Çakırözer, Kılınç’ın 15 ciddi rahatsızlığı bulunduğunu, her gün 12 ilaç içtiğini, geceleri solunum cihazı ile yattığını ve cezaevinde 5 kez bayıldığını söyledi.

Kılınç, görüşmede Çakırözer’e, “Nasıl ki geciken adalet, adalet değilse, ceza ertelemesi yapılmadan burada tutulmamız da bir tedavi değildir, ağır bir cezalandırmadır. Daha birkaç hafta önce bizimle aynı koğuşta kalan arkadaşımız Vural Avar gözümüzün önünde vefat etti” dedi.

Utku Çakırözer ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede “Hakkı Paşa ve yaşları 80-90 aralığındaki diğerleri her an cezaevinde ölebilirler. Derhal bu işkence bitmeli, Anayasa Mahkemesi de bir an önce başvurularını ele almalı” diye konuştu.