Haksızlığa karşı mutlaka ses çıkarmak lazım

Haksızlığa karşı mutlaka ses çıkarmak lazım
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) ardından uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren siyaset sosyoloğu ve Türkiye’de iletişim biliminin öncülerinden 101 yaşındaki Prof. Dr. Nermin Abadan...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (Mülkiye) ardından uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren siyaset sosyoloğu ve Türkiye’de iletişim biliminin öncülerinden 101 yaşındaki Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yönetime ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan davaya tepki gösterdi.

T24’ten Fulya Canşen’e konuşan Unat, Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin çıkarılması hakkında, daha önce kendisinin de orada ders verdiğini hatırlatarak “Bir kere bir kurumda siz olursanız ve o kurumda haksızlık yapılırsa, mutlaka ses çıkarmak lazım” dedi.

İmamoğlu’na yaptığı destek ziyareti için Unat, “İmamoğlu’na geldim, ona da arkadaşımla beraber gittik. O kararı, protesto ediyoruz. Yani hayatta olduğu müddetçe insanlar, düşüncesini ifade etmesi lazım” ifadesini kullandı.