Halil Konakcı’dan Ümit Özdağ’a ‘üç kuruşluk’ dava

Halil Konakcı’dan Ümit Özdağ’a ‘üç kuruşluk’ dava
Kendisini "imam" olarak tanıtan Halil Konakcı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘a üç kuruşluk dava açtı.Kadınları ve LGBTİ+’ları hedef almasıyla bilinen Halil Konakcı bu kez de Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu...

Kendisini "imam" olarak tanıtan Halil Konakcı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘a üç kuruşluk dava açtı.

Kadınları ve LGBTİ+’ları hedef almasıyla bilinen Halil Konakcı bu kez de Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu iddia ederek, “Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’’ dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konakcı’nın ilgili videosunu paylaşarak şu tepkiyi gösterdi:

“Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın geliişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak.”

Konakcı bunun üzerine Özdağ’a üç kuruşluk dava açtığını söyledi. Videonun çarpıtıldığını iddia eden Konakçı Twitter hesabından şunu yazdı:

Ezana yapılan zulmü anlattığım videoyu çarpıtarak hakaretler eden ve iftiralar atan, şerefli Ülkücü camia tarafından afaroz edilen Japon menşeili Ümit Özdağ ismindeki provokatöre ederi miktarınca 3 kuruşluk (0.03₺) davayı avukatlarım aracılığı ile açmış bulunmaktayım.

Ümit Özdağ benim için 'Bu imam İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanmalı.' demiş. Bana bak Japon Ümit; İstiklal Mahkemesinin zalimleri toprak altında çoktandır Allah'a hesap veriyor. Rüya görme. Paçan sıkıyorsa gel dene.”