Halil Sezai tutuklandı

Halil Sezai tutuklandı
Tuzla’da kapı komşusunu darp eden şarkıcı Halil Sezai, savcılık ifadesinin alınmasının ardından “Silahla kasten yaralama” ve “Silahla tehdit suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.Kartal’daki...

Tuzla’da kapı komşusunu darp eden şarkıcı Halil Sezai, savcılık ifadesinin alınmasının ardından “Silahla kasten yaralama” ve “Silahla tehdit suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Kartal’daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na polis ve avukatı eşliğinde gelen Halil Sezai’nin sağ elinin sargılı olduğu görüldü. Sezai’nin savcıya ifade vermesi yaklaşık 2 saat sürdü. Sezai savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından “Silahla kasten yaralama” ve “Silahla tehdit” suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Halil Sezai, Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunun ardından tutuklanarak Maltepe Cezaevine gönderildi.
Halil Sezai, 15 Eylül’de 67 yaşındaki kapı komşusu Hüseyin Meriç’i darp ettiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınmış ve emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı genişleten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sezai’iyi ifade için adliyeye çağırmıştı.
Halil Sezai’nin savcılık ifadesinde yaşlı adamı darp ettiğini kabul ederek “Kendi konserlerimde dahi ezan okunduğunda konserime ara verip ezanın bitmesini beklemişimdir. Yaşanan bu kavga esnasında Hüseyin Bey de beni darp etmiştir. Ben de yaralandım” dediği öğrenildi.
Olay gününe kadar Halil Sezai’nin oturduğu villa, yeniden kiralığa çıkarıldı. Olaydan iki gün sonra villanın kapısına ‘kiralık’ yazısı asıldı.