Hamas uyarısı

Hamas uyarısı
Türkiye'yi yıllar sonra ziyaret eden ilk İsrail Savunma Bakanı olan Benny Gantz'ın önceki gün görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan İran ve Hamas ile ilgili talepte bulunduğu öğrenildi.Sözcü’nün, İsrail'in...

Türkiye'yi yıllar sonra ziyaret eden ilk İsrail Savunma Bakanı olan Benny Gantz'ın önceki gün görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan İran ve Hamas ile ilgili talepte bulunduğu öğrenildi.

Sözcü’nün, İsrail'in önde gelen yayın kuruluşlarından Yedioth Ahronot'un haberinden aktardığına göre, Gantz görüşmede Erdoğan'dan Filistin örgütü Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin yasaklanmasını istedi. Türkiye'deki Hamas liderlerinin İsrail'e yönelik saldırıları koordine ettiğini savunan Gantz'ın Erdoğan'dan, Suriye'ye silah sevkiyatı konusunda İran'ı uyarmasını istediği de bildirildi.

Gazeteye konuşan İsrailli kaynaklar, Türkiye'nin İsrail'le ilişkileri geliştirerek ABD'yle de arasını düzeltmek istediğini, ayrıca İsrail'den yeni silah sistemleri almayı da amaçladığını söyledi. İsrail'in de İran'a karşı Türkiye'yle güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmek istediğini Türk yetkililere aktardığı kaydedildi.