Hangi vatansever, elçilikleri dinliyor?

Hangi vatansever, elçilikleri dinliyor?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bir metamfetamin salgını olduğu ve buna göz yumulduğu iddialarına tepki gösteren İçişleri...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de bir metamfetamin salgını olduğu ve buna göz yumulduğu iddialarına tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya istifa çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan bölümler şu şekilde:
“Uyuşturucu paraları Türkiye’ye gelsin diye bir değil, birden fazla kanun çıkardılar. Uyuşturucu parasını davet edersen uyuşturucu baronunu da davet ediyorsun demektir. Ve nitekim öyle oldu. Davetiye çıkardılar.

“Sırbistan’da kırmızı bülten ile aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri Vukotiç İstanbul’da öldürüldü. Bunun İstanbul’da ne işi vardı? Çünkü İstanbul’u kendisinin yaşayabileceği bir mekân olarak görüyor. Kendisinin korunduğu bir mekân olarak görüyor, sırtımı siyasilere dayadım kimse bana bir şey yapmaz diyor.

Azerbaycanlı mafya lideri Elnur Gasimov, Ataşehir’de öldürüldü. İstanbul’un ortasında, AVM’lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Bütün Türkiye izledi. Antalya’da bir başka mafya lideri ‘Lotu quli’ öldürülmüştü. Afgan baronları zaten İstanbul’da.

Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Birileri devreye girdi, bir kararla dışarı bıraktılar.

Bana diyorlar ki ‘İspat’ et. Ya siz bunları görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya dayarsan zaten bunları göremezsin. Bana dönüp diyorsun ki ‘İspatla’. İşte ispatladım, ne yapacaksın. Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin!”

Soylu imalı konuştu, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: Ses kaydı çıkarsa ne olur?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’deki metamfetamin salgınına dikkat çekerek iktidarı eleştirdiği açıklamasına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘ses kaydı‘ imasında bulundu, ayrıntı vermedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Yoksulluk Ofisi kurucusu Hacer Foggo’yla dün akşam Türkiye’de kullanımı hızla artan metanfetamine karşı halkı uyardığı bir video yayınlamıştı.
Soylu şöyle konuştu: “Partilisini büyükelçilere gönderdi, altılı masanın ortaya koyduğu deklerasyonu redakte ettirdi. Yarın öbür gün bunun ses kaydı çıkarsa, bir vatansever bu ses kaydını mahkemeye gönderirse ne olur? Bu sorunun cevabını verin.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li bazı belediyelere teröristlerin yerleştirildiğini savunarak, “Sadece o mu? Mersin’de belediye terörist, İstanbul’da belediye terörist, Adana’da, Türkiye’nin her tarafında, Şişli’de birçok yerde belediyelere terörist yerleştirdiler, çok net bir şekilde. Bütün bunları örtmek için maalesef ‘acaba ben kendi tabanımı, kitlemi bu yalanlarla başka bir noktaya çekebilir miyim’ endişesi içerisinde. Bu, ayıptır, bu, ana muhalefet partisi genel başkanına, anayasal kurumun temsilcisine yakışmaz” dedi.

Soylu “Ana muhalefet partisi başkanı istihbarat oyununa düşmektedir, bunu bilerek gündem değiştirmek için yapmaktadır” ifadelerini kullandı.