Hasretle, minnetle andık

Hasretle, minnetle andık
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yılında tüm Türkiye’de saygıyla anıldı. Saat 09.05’te yurttaşlar saygı duruşunda bulundu.Türkiye’nin her yerinde, en işlek noktalarında,...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84’üncü yılında tüm Türkiye’de saygıyla anıldı. Saat 09.05’te yurttaşlar saygı duruşunda bulundu.

Türkiye’nin her yerinde, en işlek noktalarında, hayat Ata’ya duyulan saygının işareti olarak bir dakikalığına durdu. Sirenlerin çalmasıyla şehirlerin cadde ve sokaklarında hayat durdu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de araçlarının kornalarına basarak sirenlere eşlik etti.
Saygı duruşu sırasında duygulanan yurttaşlar oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılında devlet erkanı Anıtkabir’de

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir’de resmi tören düzenlendi.

Anıtkabir’deki tören, saat 08.50’de devlet erkanının Aslanlı Yol’dan yürüyüşüyle başladı. Devlet erkanı Anıtkabir’deki Atatürk mozolesine çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.


Törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “’En büyük eserim’ dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti’ni 85 milyon olarak ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz” sözleri dikkat çekti.

Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerken, avludaki birkaç kişi “Reis”, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı attı.


DAHA ÖNCE DE RESMİ TÖRENLERDE SLOGAN ATILMIŞTI
30 Ağustos 2022’de, Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmî törende “Reis” ve “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganı atmıştı.

29 Ekim 2019’da, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene de Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmış ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı duyulmuştu. Yine, 10 Kasım 2019’da da “Recep Tayyip Erdoğan” tezahüratı yapılmıştı.

30 Ağustos 2020’deki Zafer Bayramı töreninde de Anıtkabir’de slogan atılmıştı.

ÖZEL’DEN SLOGAN VE ‘TÜRKİYE YÜZYILI’ TEPKİSİ
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anıtkabir’deki törende yaşananlara tepki gösterdi. Özel şunları söyledi:
“8, 10 tane özel olarak getirildiği belli olan Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkili, onun siyasi bir sembole çevirdiği ‘Rabia’yı yapan ve ona uzaktan seslenip, lehine slogan başlatmak isteyen parti militanını en öne kadar getirmişlerdi. Gerçekten utanç verici bir durum. Recep Tayyip Erdoğan lehine şarkı şeklinde bir marş söylemeye çalışıyorlar.

Aynı akıl, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazılacak metinde de kendini gösteriyor. Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzından duyduk. Diyor ki, ‘85 milyon olarak Türkiye Yüzyılı vizyonu ile geleceğe daha güçlü, daha müreffeh, daha itibarlı bir şekilde hazırlanıyoruz.’ Cümlede ‘85 milyon’ olarak var; AK Parti’nin seçim sloganını yazıyorsun. Olmaz, bu kesinlikle kabul edilemez. Biz varız kardeşim o 85 milyonun içinde, ne münasebet. CHP’liler var, ne münasebet”