Hasta-vaka ayrımına ilk yaptırım İngiltere’den

Hasta-vaka ayrımına ilk yaptırım İngiltere’den
Sağlık Bakanı Koca’nın korona verilerinde testi pozitif çıkan herkesin yer almadığını, sadece hasta olarak tanımlanan kişilerin açıklandığını söylemesinin ardından, İngiltere Türkiye’yi yeniden karantina uygulanacak...

Sağlık Bakanı Koca’nın korona verilerinde testi pozitif çıkan herkesin yer almadığını, sadece hasta olarak tanımlanan kişilerin açıklandığını söylemesinin ardından, İngiltere Türkiye’yi yeniden karantina uygulanacak ülkeler listesine aldı. İngiltere Sağlık Bakanı Shapps, “Türkiye Covid-19 vakalarını, uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor” dedi.
İngiltere, Türkiye’yi ve Polonya’yı seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden “karantina uygulanacak ülkeler” arasına ekledi. Bu ülkelerden İngiltere’ye gelecek kişilerin 14 gün süreyle tek bir adreste izole olmaları gerekecek.
‘VERİLER LİSTEDEN ÇIKARMAYI GEREKTİRİYOR’
Kararla ilgili açıklama yapan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, “Son gelen veriler, Türkiye’yi seyahat koridoru listesinden çıkarmamızı gerektiriyor” dedi. Shapps, “Türkiye’yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik” ifadelerini kullandı.