Hastane hastene dolaştı kurtarılamadı

Hastane hastene dolaştı kurtarılamadı
Covid-19’a yakalanan 9 aylık hamile 32 yaşındaki Dönüş Kılınç, aylarca kontrol amaçlı gittiği Pendik Medipol Hastanesine alınmadı. Üstelik hastane yönetimi Kılınç’a, “Biz pandemi hastanesi değiliz. Diğer hastalarımızı...

Covid-19’a yakalanan 9 aylık hamile 32 yaşındaki Dönüş Kılınç, aylarca kontrol amaçlı gittiği Pendik Medipol Hastanesine alınmadı. Üstelik hastane yönetimi Kılınç’a, “Biz pandemi hastanesi değiliz. Diğer hastalarımızı korumak için Covid’li hasta kabul etmiyoruz” dedi. Kılınç hayatını kaybetti.
BEBEK KURTARILDI
Gazete Duvar’ın haberine göre, testi pozitif kadın önce evde karantinaya alındı. Ancak sancıları artan ve Pendik Medipol Hastanesi’ne kabul edilmeyen kadın, iki hastane daha gezmek zorunda kaldı. Burada da “prosedür böyle” denilerek geri çevrildi. Son olarak bir özel hastaneye kabul edilen genç kadın, hemen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı.
Genç kadının eşi Ramazan Kılınç, biraz daha geç kalınsaydı bebeğini de kaybedeceğini söyleyerek, “Medipol bize kapıları sonuna kadar kapattı. Bir insanın canı bu kadar ucuz mu?” ifadelerini kullandı.
FAHRETTİN KOCA’YA SORULAR: SORUŞTURMA AÇILDI MI?
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Medipol Hastanesi için soruşturma açılıp açılmadığını sordu.