Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez gözaltına alındı

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez gözaltına alındı
Hatay'ın İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde bir kafeteryada oturan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, polislerce gerçekleştirilen Genel Bilgi Taraması (GBT) sırasında gözaltına alındı. Dönmez polislere, "Kimlik sorma...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde akşam saatlerinde bir kafeteryada oturan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, polislerce gerçekleştirilen Genel Bilgi Taraması (GBT) sırasında gözaltına alındı. Dönmez polislere, "Kimlik sorma dayanağınız nedir?” diye sordu. Polisler, “Dayanağa gerek yok, polisiz biz, biz devletiz” diye cevaplayarak Dönmez’i zor kullanarak gözaltına aldı.
Dönmez, Şehit Haydar Polis Merkezi'ne götürüldü, buradaki işlemlerinin ardından ise serbest bırakıldı. Dönmez polislerden şikayetçi oldu.
Hatay Baro Başkanı’nın eşi Eda Dönmez Gazete Pencere’ye gözaltı anını anlattı. Dönmez, “Eşim 6 yıldır baro başkanı, hiçbir yerde baro başkanı olduğunu söylemez. Çocuklarımızla oturuyorduk, çocuğumu ve beni de ittiler. Bu yaşananlara ne diyeceğimi bilmiyorum” dedi.
Dönmez'in gözaltına alınmasını Twitter üzerinden duyuran Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, “Hepimiz başkanımızın yanındayız, yola çıkmaya hazırım’’ dedi.
Antalya Baro Başkanı Polak Balkan’da Twitter üzerinden yaşananlara tepki gösterdi. Balkan, “Üniformalı zorbalar ‘Biz devletiz, alırız’ diyor ve Hatay Barosu Başkanı’nı gözaltına alıyor. Antalya'dan yola çıktım. Sabaha ordayım. Beni de gözaltına almazsanız hatırım kalır!” dedi.