Hatay’a yardım için giden doktor isyan etti

Hatay’a yardım için giden doktor isyan etti
Deprem sonrası Hatay’a yardıma giden bir plastik cerrah, “Burada su yok, mazot yok. Burada yiyecek hiçbir şey yok” diye isyan ederken, insan kaynağından çok daha fazla tıbbi malzemeye, suya, mazota ihtiyaç olduğunu kaydetti.Sözcü’den...

Deprem sonrası Hatay’a yardıma giden bir plastik cerrah, “Burada su yok, mazot yok. Burada yiyecek hiçbir şey yok” diye isyan ederken, insan kaynağından çok daha fazla tıbbi malzemeye, suya, mazota ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre, Hatay’a yardıma giden bir plastik cerrah ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımla sistemdeki yanlışlıkları dile getirerek, şunları söyledi:
“Biz şu anda Hatay Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeyiz. Buraya gelir gelmez kayıtlarımızı yaptırdık ve ilgili çadırlarda göreve başladık. Burada Türkiye’nin her yerinden gelen çok sayıda sağlık personeli var. Sağlık personeli açısından hiçbir sıkıntı yok. Ancak çok ciddi bir sistemsizlik, dehşet bir malzeme kıtlığı var. Burada su yok, burada mazot yok. Burada yiyecek hiçbir şey yok. Burada antibiyotik çok kısıtlı. Serum fizyolojik damar yolu açma imkanınız çok kısıtlı.”