Hatay’ın ardından Mersin’den de mülteci çıkışı

Hatay’ın ardından Mersin’den de mülteci çıkışı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentin nüfusunun yüzde 20'sinin Suriyelilerden oluştuğunu söylerken barışın sağlanması durumunda evlerine dönmek isteyeceklerini söyledi. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentin nüfusunun yüzde 20'sinin Suriyelilerden oluştuğunu söylerken barışın sağlanması durumunda evlerine dönmek isteyeceklerini söyledi. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın kentte doğan dört bebekten üçünün Suriyeli olduğunu belirterek, "Önlem alınmaması halinde 12 yıl sonra Hatay'ın Suriyeli bir başkana teslim edileceğini" söylemesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den de benzer bir paylaşım geldi.

Seçer, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Mersin nüfusunun yüzde 20’sini Suriyeliler oluşturuyor. Kısıtlı desteklerle bu yükü taşıyoruz. Irkçılığa da karşıyım, ‘kasaba kurnazı’ günübirlik politikalara da. Suriye’de barış yakındır… Eminim ki onlar da vatanlarına dönmek isteyeceklerdir" dedi.

Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 24 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 3 milyon 746 bin 674 kişi olarak açıklanmıştı. Mersin, 240 bin 735 kişi ile en çok Suriyelinin yaşadığı 6. il.

10 KİŞİDEN 8’İ ‘GERİ DÖNMELİLER’ DİYOR
Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, Twitter hesabından Türkiye’nin Nabzı Ağustos 2021 araştırmasının ‘Sığınmacılara ilişkin algı’ sonuçlarını tekrar paylaştı.

Seçmenin yüzde 82’si sığınmacıların ülkelerine geri dönmesi gerektiğini, yüzde 76’sı sığınmacıların ekonomi için yük olduğunu, yüzde 72’si güvenlik sorunu yarattığını ve yüzde 71’i TC vatandaşlarının işlerini aldığını düşünüyor. Araştırmaya göre sadece yüzde 14’lük bir azınlık ise yeni sığınmacı girişine izin verilmesinden yana.