Havaalanı Taliban’ın

Havaalanı Taliban’ın
ABD’nin çekilmesinin ardından Taliban güçleri Kabil Havalimanı’na girdi ve kentte havai fişek patlattı.Afganistan’daki son ABD askerleri günün ilk saatlerinde ülkeyi terk etti. Böylece Taliban, Kabil Uluslararası Hamid Karzai...

ABD’nin çekilmesinin ardından Taliban güçleri Kabil Havalimanı’na girdi ve kentte havai fişek patlattı.
Afganistan’daki son ABD askerleri günün ilk saatlerinde ülkeyi terk etti. Böylece Taliban, Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı’nda da kontrolü sağladı. Örgütün ele geçirdiği uçak ve helikopterlerle neler yapabileceğine dair çeşitli uzman görüşleri var.
Havalimanına giderek savaşçılara hitaben bir konuşma yapan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, “20 yıllık mücadelemiz, adanmışlığımız ve Allah’ın da yardımıyla bugün bağımsızlığımızı kazandık ve ABD güçlerinin ayrılmasını sağladık” dedi.
GÜVENLİK BEDRİ 313 TUGAYI’NA EMANET
Havaalanında güvenliği, Taliban’ın özel Bedri 313 Tugayı’nın sağlayacağı açıklandı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sabah saatlerinde Bedri 313 Tugayı ile havalimanının pistinde biraraya geldi. Taliban üyelerinin, havalimanının dışındaki güvenlik duvarını kaldırmaya başladığı da belirtildi.