Havai fişek fabrikası sahibi işçileri ve yakınlarını suçladı

Havai fişek fabrikası sahibi işçileri ve yakınlarını suçladı
Sakarya’daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından gözaltına alınan fabrikanın ortaklarından Ali Rıza Ergenç Coşkun adli kontrol şartıyla salıverilirken, oğlu Yaşar Coşkun tutuklandı. Baba ve oğul, savcılıkta...

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından gözaltına alınan fabrikanın ortaklarından Ali Rıza Ergenç Coşkun adli kontrol şartıyla salıverilirken, oğlu Yaşar Coşkun tutuklandı. Baba ve oğul, savcılıkta verdikleri ifadelerde patlamanın sorumluluğunu fabrika yöneticilerine ve işçilere yıkmaya çalıştı.

“Cenazeyi almadan tazminat peşine düştüler” diyen Yaşar Coşkun, ifadesinde patlamaya barutun stok yapılmasının neden olduğu yönündeki açıklamalara değinerek, “Barutu stoklama şansımız yoktur. Kanuni sınırlaması vardır. Stok yapma durumumuz söz konusu değildir” dedi.

‘DAHA CENAZEYİ ALMADAN TAZMİNAT PEŞİNE DÜŞTÜLER’

Müştekilerin ve iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt’un, işçilerin daha fazla üretim yapması için baskı yapıldığı yönündeki beyanlarına da değinen Coşkun, “İşçilere baskı yapılmaz. Herkesin üreteceği mal standarttır. Bu iddialar, medyanın veya müştekilere tazminat davalarında vekillik etmek isteyen avukatların ve sigorta şirketlerinin yönlendirmesi sonucu verdikleri ifadelerdir. Kulağımıza vefat eden Ramazan Kor’un ailesinin daha cenazeyi almadan tazminat peşine düştüğü duyumları geldi” dedi.

UYARDIM ‘BİR ŞEY OLMAZ’ DEDİLER

Fazla üretimle ilgili işçilere ve sorumlulara genel uyarılarda bulunduğunu ancak herhangi bir tespit tutanağı tutmadığını belirten Aslı B., işçilerin daha fazla üretim yapmaları için fabrika müdürü Hasan Ali V., ile ustabaşı Erşan Ö.’nün baskı yaptığını iddia etti.