Hayaller serbest dolaşım gerçekler Schengen almak bile zor

Hayaller serbest dolaşım gerçekler Schengen almak bile zor
Türkiye, Avrupa Birliği’ne girme ve vatandaşlarına da serbest dolaşım hakkı verilmesi hayallerini kurarken gerçekte bu ülkelere giriş için gerekli olan Schengen vizesi alınması zorlaşıyor.Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği...

Türkiye, Avrupa Birliği’ne girme ve vatandaşlarına da serbest dolaşım hakkı verilmesi hayallerini kurarken gerçekte bu ülkelere giriş için gerekli olan Schengen vizesi alınması zorlaşıyor.

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere girişte yaşadığı vize zorlukları, bir rapor halinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) sunuldu.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) Schengen Vize sisteminin kötüye kullanıldığına ilişkin itirazını yaptı. AKPM komisyonunda kabul edilen rapor, 2014 yılında yüzde 4 Schengen vize reddinin, 2020 yılı itibarıyla yüzde 12.7’ye yükseldiğini ortaya koydu. Raporda, gereksiz ve çok fazla belge istendiği, ücretin yüksek olduğu, yüz yüze başvurma zorunluluğu gibi konulara itiraz edildi.