‘HAZIRIM’

‘HAZIRIM’
CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu “Altılı Masa”da çatlak olmadığını, uzlaşılması halinde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyledi.Kılıçdaroğlu, altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda Cumhurbaşkanı...

CHP Genel Başkanı Kemal Klıçdaroğlu “Altılı Masa”da çatlak olmadığını, uzlaşılması halinde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, altılı masanın kendi ismi üzerinde uzlaşması durumunda Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya, “Hazırım. Zaten devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Altı ayrı lideriz, demokrasi istiyoruz, hak ve özgürlük istiyoruz. Birisi konuşuyor diğerleri biat ediyor, bizde öyle bir şey yok. Herkes düşüncesini söyler. Bugüne kadar açıkladığımız bildirilerde altı parti liderinin de imzası var. Buyursunlar onlar da yapsınlar. Altı lider ortak miting de yapabiliriz ayrı ayrı da yapabiliriz. Sorun miting değil bu sistem. Bu sistem Türkiye’yi felakete götürüyor” dedi.

Fox TV’de Çalar Saat programında katılan Kılıçdaroğlu, ilk yapacakları şeylerden birinin israfın önlenmesi olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İSRAF HARAM DEĞİL Mİ YA?
“Bütün partilerin bu konuda çalışmaları var. Yazılı bir metne dökülecek o genelgeyi çıkaracağız. Devlette israf felaket pozisyonda. Araçlardan bir iki tanesi kalır geri kalanı satarsınız. Bir kişi için 13-14 uçak tutulur mu? Bir de diyorlar ki ‘biz dindarız.’ İsraf haram değil mi ya! Sen bir çocuğun yatağa aç girdiği yerde nasıl 13-14 uçak tutarsın?”