HDP ‘Demokrasi İnşa Etme Belgesi’ açıklayacak

HDP ‘Demokrasi İnşa Etme Belgesi’ açıklayacak
İktidarın kayyumlarla sadece Kürtleri değil tüm demokrasi güçlerini susturmaya çalıştığını ifade eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, “Yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi. Önlü, “Demokrasi İnşa Etme...

İktidarın kayyumlarla sadece Kürtleri değil tüm demokrasi güçlerini susturmaya çalıştığını ifade eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, “Yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi. Önlü, “Demokrasi İnşa Etme Belgesi”ni açıklayacaklarını söyledi.

HDP’den “yeni dönem” çağrısı geldi. Partinin son MYK toplantısında “ortak mücadele hattı” tartışmasının yürütüldüğü, yeni dönemde yeni muhalefet tarzının benimseneceği ifade edildi.
Türkiye’nin kuruluşundan bu yana en derin krizi yaşadığını söyleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, iktidarın kayyum uygulamalarını sadece Kürtlere değil tüm demokrasiye saldırı olarak nitelendirdi. “Topyekûn bir faşizm var ve bunu topyekûn durdurmak gerekir” diyen Önlü, yeni dönemde “Demokrasi İnşa Etme Belgesi”, “eylem hattı” ve “inşa etme” olarak üç başlıkta harekete geçeceklerini söyledi. Önlü, “İlk hamle olarak, Eş Genel Başkanlarımız 1 Haziran’da, İstanbul’da ‘Demokrasi İnşa Etme Belgesi’ açıklayacak. Türkiye’deki tüm halklara, topluluklara ve farklılıklara, faşizmi durdurmanın ve demokrasiyi ortak inşa etmenin belgesini açıklayacağız. Herkesin kendi alanında kitlesini harekete geçirmesini hedefliyoruz” dedi.
Klasik yöntemlerle yeninin inşa edilemeyeceğini savunan Önlü, bu yüzden yeni bir dönem başlattıklarını kaydederek, “Yeni dönem, yeni muhalefet ve yeni eylem tarzı. Yeni bir inşa mantığını esas alıyoruz. HDP olarak örgütümüzü, derleyip, toparlayacağız. Tüm demokrasi güçleriyle ortak bir mücadele zemini oluşturacağız” dedi.
HDP’nin kasıtlı olarak tek hatta sıkıştırılmak istendiğini söyleyen Önlü, “Oysa bu süreçte HDP’yi güçlendirmek ve korumak gerekiyor. Bu koruma, bütün halkların, kadının, gençliğin, emeğin, ekolojistin, hukukun kendisini korumaktır. Bugünkü muhalefet partilerini bile korumaktır” diye konuştu.