HDP olmadan demokrasi konuşulamaz

HDP olmadan demokrasi konuşulamaz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısındaki konuşmada altı siyasi partinin düzenleyip HDP’nin çağrılmadığı toplantı için, “HDP’siz bir gelecek konuşulamaz” dedi.Başta elektrik ve doğal gaz faturaları...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısındaki konuşmada altı siyasi partinin düzenleyip HDP’nin çağrılmadığı toplantı için, “HDP’siz bir gelecek konuşulamaz” dedi.

Başta elektrik ve doğal gaz faturaları olmak üzere ardı ardına gelen zamları eleştiren Buldan, ekonomide yaşanan çöküşün nedenlerden birinin Kürt sorunu olduğuna dikkat çekti.

Buldan, yurttaşlara seslenerek ilk seçimde iktidarın değişeceğini savundu: “Durmadan yastık altındakileri getirin diyorlar bir de. Soymadıkları bir yer kalmıştı, o da insanların yastık altıydı. Oraya da göz diktiler! Yastık altında para yok, altın yok, sadece faturalar, hacizler var! İlla istiyorsanız insanlar yastık altındaki faturaları size göndersinler siz ödeyin o faturaları.”

İktidardan gelen “Sorunların farkındayız” açıklamalarını da eleştiren HDP lideri, iktidarı ‘beklenti satmakla’ suçladı, halkın pandemi ve doğal afetlerde kaderine terk edildiğini dile getirdi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi’nin liderlerinin bir araya geldiği toplantıya isim vermeden değinen Buldan, HDP’nin çağrılmamasını eleştirdi. HDP olmadan geleceğin ve demokrasinin konuşulmasının çözüm getirmeyeceğini belirterek ‘üçüncü ittifak’ vurgusu yaptı.

Buldan, “Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasi ile buluşması ancak HDP ile mümkündür. Herkesi bunun böyle görmesi, kavraması demektir” dedi.