HDP siyaset tarzını değiştirmeli

HDP siyaset tarzını değiştirmeli
Eski Kars Belediye Başkanı HDP’li Ayhan Bilgen tutuklu bulunduğu cezaevinde Medyascope’un sorularını yanıtladı. Daha önce HDP’ye “tersine Türkiyelileşme” eleştirisinde bulunan Bilgen, HDP’nin 90’ların Türkiyesi’nin...

Eski Kars Belediye Başkanı HDP’li Ayhan Bilgen tutuklu bulunduğu cezaevinde Medyascope’un sorularını yanıtladı. Daha önce HDP’ye “tersine Türkiyelileşme” eleştirisinde bulunan Bilgen, HDP’nin 90’ların Türkiyesi’nin koşullarına odaklı siyaset alışkanlıklarını masaya yatırması gerektiğini söyledi.
Bilgen, siyasetin sorun çözme kabiliyetini kaybettiğini, bu sebeple siyasette genel bir dönüşüm ihtiyacı olduğunu bildirdi. Bilgen, “Sorunun niteliğindeki değişme, siyaset yapma araçlarındaki değişme, Kürt siyasetinin tarzını değiştirmesini de zorunlu kılıyor. Kürt toplumunun değişimi, Irak ve Suriye’deki gelişmeler, Türkiye’de Kürtler’in ülke yönetimine katılımını hem güvenlik hem özgürlükler açısından zorunlu kılıyor. Toplumsal meşrutiyet krizinin odağı haline gelmek tüm siyasal ihtimalleri kilitliyor.” dedi.