HDP sokağa çıkıyor

HDP sokağa çıkıyor
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, video konferans yoluyla yaptığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk koronavirüs vakasının ilan edildiği 11 Mart’tan bugüne 13 belediyeye kayyım atandığını, Diyarbakır’da...

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, video konferans yoluyla yaptığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. İlk koronavirüs vakasının ilan edildiği 11 Mart’tan bugüne 13 belediyeye kayyım atandığını, Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda 18 kişinin gözaltına alındığını anlatan Oluç, en son Ankara’da göz altıları protesto eden milletvekillerine, herkese sosyal mesafe uyarısı yapan polis tarafından dokunularak müdahale edildiğini anlattı. Oluç’un açıklamaları şöyle:
“Madem emniyet güçleri bize karşı herhangi bir mesafe koymaya gerek duymuyor, o zaman biz de bunu gerekli görmeyelim. MYK toplantısında planlamasını yapacağız, normal sokak faaliyetlerimize geriye döneceğiz. Bize böyle insanlık dışı davranıyorlarsa da biz de o zaman siyasi faaliyetimizi bildiğimiz gibi yapacağız.”
KOLTUĞU SAĞLAMA ALMA ÇABASI

MHP’nin çağrısı, AK Parti’nin olumlu yanıt vermesi ile birlikte yeni partilere milletvekili transferini önlemek için yasa teklifi hazırlığı başlamasına ilişkin Oluç “İktidar daha demokratik seçimler için bu teklifi getirse çok saygıdeğer bir tutum olurdu. Ama onların tutumu nasıl olur da kendi iktidarımızı, koltuğumuzu sağlama alırız ve diğer partilerin seçime girmesini engelleriz doğrultusunda olduğu için hiçbir saygıdeğer yanı yoktur” dedi.

DİYARBAKIR’DA 12 KİŞİ TUTUKLANDI

Diyarbakır’da aralarında eski DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek’in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Eski HDP Milletvekili Ayla Akat Ata ile birlikte 5 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.