HDP yürüyüş güzergahını açıkladı

HDP yürüyüş  güzergahını açıkladı
Belediyelere atanan kayyımlar, belediye eş başkanlarının tutuklanması ve son günlerde gündemde geniş yer tutan Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi...

Belediyelere atanan kayyımlar, belediye eş başkanlarının tutuklanması ve son günlerde gündemde geniş yer tutan Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi üzerine HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) kararlaştırdığı “Demokratik Mücadele Programı”nün detayları belli oldu.
MÜCADELE PROGRAMI
3 AYLIK
HDP’nin Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan 3 aylık bir “Demokratik Mücadele Programı”nın Parti Sözcüsü Ebru Günay açıkladı.
Demokratik Mücadele Programı’nın ilk aşamasının bir aylık bir süreyi kapsayacak şekilde planlandığını belirten Günay, “Programımızın ilk aşamasında saldırıya maruz kalarak, hedef alınan Iğdır, Kars, Batman, Siirt gibi il merkezlerini Eş Genel Başkanlarımız ve beraberindeki heyetlerimiz tarafından ziyaret edildi, Diyarbakır’da saldırıya uğrayan kurumlar ziyaret edildi ve görüşmeler yapıldı. Bu ziyaretlerde ilgili kesimlerin görüş ve önerileri alındı, karşılıklı istişarelerde bulunuldu” dedi.
EDİRNE - HAKKARİ 
Programlarının ikincisi aşamasının “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” olduğunu kaydeden Günay, söz konusu eylemin 15-20 Haziran tarihleri arasında planlandığını ifade etti. Günay, darbeye karşı “Demokrasi Yürüyüşü”nün biri Edirne diğeri Hakkâri olmak üzere iki koldan başlayıp Ankara’da sonlanacağını söyledi.
Demokratik Mücadele Programı’nın HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutulduğu Edirne Cezaevi önünde start verilmesinin amacını Günay, “Cezaevlerindeki siyasetçiler, gazeteciler, aydın ve yazarlar ile cezaevlerindeki hak ihlallerine ve son Meclis’te yaşanan darbeye dikkat çekmektir. Hakkâri ise Kürt sorununun demokratik barışçıl çözüm iradesini göstermek için tercih edilmiştir” diye açıkladı.
Yürüyüş sırasında halk toplantılarıyla yerelin taleplerini dinleyeceklerini belirten Günay, demokratik kitle örgütleri ve kimi siyasi parti temsilcilerinin yürüyüşe destek vereceğini ifade etti.
Günay, eylem güzergahlarına dair şu bilgileri paylaştı: “15 Haziran’da Hakkari’den başlayacak yürüyüş Van, Amed, Adana güzergahını takip ederek 19 Haziran’da Ankara’ya ulaşacaktır. Edirne’de başlayacak yürüyüşte ikinci durak olarak İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında devam edecektir.
16-17-18-19 Haziran İstanbul’un 3 bölgesinde kurumsal ziyaretler, işçi-emekçilerle fabrika ve atölyelerde buluşmalar ve halk buluşmaları gerçekleştireceğiz. İstanbul’dan çıkan yürüyüş kolu 19 Haziran’da İstanbul’dan yola çıkarak 20 Haziran’da Ankara’da olacaktır. Amed, Serhat, Çukurova gruplarımız Hakkari yürüyüş koluna dahildir, Ege, Karadeniz ve Marmara bölgeleri de Edirne Kolu Yürüyüşü içerisinde yer almaktadır.”