HDP’den Akşener’e: Ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır

HDP’den Akşener’e: Ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır
HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık olağan basın toplantısını düzenledi.CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri üzerine başlayan, İYİ Parti’nin...

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık olağan basın toplantısını düzenledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri üzerine başlayan, İYİ Parti’nin “HDP’nin olduğu yerde olmayız” karşılığı ile devam eden tartışmaya dair değerlendirmelerde bulunan HDP’li Günay İYİ Parti lideri Akşener’e tepki gösterdi.

‘HİÇBİR HDP’Lİ AKŞENER’İN OTURDUĞU MASAYA GELMEZ’
“Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil” ifadelerini kullanan HDP’li Günay, “Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez. Defalarca söyledik, yine söyleyelim. HDP’nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir. Seçimleri önemsiz görmüyoruz ama seçim gününe ve adaylık tartışmalarına odaklanarak değil, mücadele ittifakını büyüterek.”

‘DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE’NİN KAPISI ARALANACAK’
“Türkiye’nin kader seçimlerine” az bir zaman kaldığını, “ekonomik, siyasal ve toplumsal krizlerin ortasında debelenen bir ülke gerçekliği” ile karşı karşıya olunduğunu belirten HDP’li Günay, “Her geçen gün daha fazla çürüyen, kokuşmuş AKP-MHP iktidarına gerçekten kimsenin tahammülü kalmadı. Önümüzdeki seçimler sonucunda ya bu krizler derinleşecek ve altından kalkılması çok zor karanlık bir geleceğe; ağır bir faşizme kapı aralanacak ya da eğer muhalefet sorumlu davranırsa gerçekten değişimin başlayacağı demokratik bir Türkiye’nin kapısı aralanacak” dedi.