HDP'li vekillerin yerinde olsam istifa ederdim

HDP'li vekillerin yerinde olsam istifa ederdim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk Televizyonu'nda gazeteciler Muharrem Sarıkaya, Kübra Par ve Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.Dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlanan HDP milletvekillerinin...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk Televizyonu'nda gazeteciler Muharrem Sarıkaya, Kübra Par ve Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlanan HDP milletvekillerinin yerinde olsa istifa edeceğini söyleyen Akşener, “Ben HDP milletvekillerinden biri olsaydım, o milletvekillerinden olsaydım arkadaşlarımı toplar hadi istifa ediyoruz derdim. Çünkü istifalar Meclis’te oylanır, bakalım Cumhur İttifakı o istifaları getirip oylar mı?” dedi.

Seçimde HDP ile ittifak yapmadıklarını hatırlatan Akşener, “24 Haziran’daki ittifakta Saadet Partisi, Demokrat Parti, CHP vardı. HDP’nin bizimle ilgili, Iğdır ve Ahlat'ta biz aday çıkarmadık. Bizim adaylarımızın bulunduğu yerde aday çıkardı, buna bir şey demedik. Bu kanaat önderi arkadaşlar Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nı karıştırıyor. Bir tarafta HDP’yi koruduğunu iddia eden bir kesim var. Daha doğrusu Kürtleri koruyup tanzim etmeye çalışan bir kesim var, Türk olan. Kürtlere bir de parmak sallayan kesim var onlar da Türk” ifadelerini kullandı.