HDP’nin oyu yüzde 15’in altında olursa başarısızlık sayarız

HDP’nin oyu yüzde 15’in altında olursa başarısızlık sayarız
Mersin’de partisinin düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AK Parti’ye seçim çağrısını yineleyerek, “Halklar, HDP’yle birlikte bu iktidarı göndermeye ve bu bozuk düzeni, bu sömürü, yalan,...

Mersin’de partisinin düzenlediği mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AK Parti’ye seçim çağrısını yineleyerek, “Halklar, HDP’yle birlikte bu iktidarı göndermeye ve bu bozuk düzeni, bu sömürü, yalan, talan düzenini değiştirmeye geliyor” dedi.

Miting alanındaki coşkuya dikkati çeken Sancar, “Bu coşkuyu bu heyecanı görünce Saray’dakilerin tir tir titrediğini biliyoruz” dedi.

İktidarı istifaya çağıran ve derhal seçim talebini yineleyen Sancar, “Bu iktidar istifa etmelidir. Hemen şimdi istifa etmelidir. Erken seçim ya da derhal seçim kararı almalıdır. Eğer kendine güveniyorsa ekonominin kitabını yazdığı iddiasında samimiyse politikalarına inanıyorsa getirsin sandığı koysun buraya bakalım halktan ne cevap alacak” diye konuştu.

Sancar, “Barajlar koydular önümüze. Güya barajlarla bizi engelleyeceklerdi. Şimdi biz kendimize baraj koyduk. Diyoruz ki önümüzdeki seçimlerde yüzde 15’in altında oy alırsak, başarısız sayacağız kendimizi. Hedefimiz yüzde 15’ten yukarıdır.” sözleriyle seçim hedeflerini de anlattı.