HEDEFTE YİNE LİDERLİK VAR

HEDEFTE YİNE LİDERLİK VAR
Türkiye’de otomobil satışlarının lideri Renault, bünyesindeki Dacia markasıyla da SUV liderliğini kimseye bırakmaya niyetli değil. Duster ile Türkiye’de 2020’de hem toplam SUV hem de C-SUV sınıfının lideri olan Dacia, bu...

Türkiye’de otomobil satışlarının lideri Renault, bünyesindeki Dacia markasıyla da SUV liderliğini kimseye bırakmaya niyetli değil. Duster ile Türkiye’de 2020’de hem toplam SUV hem de C-SUV sınıfının lideri olan Dacia, bu yıl da yeni Sandero Stepway ile B-SUV sınıfında liderliği hedefledi.

RENAULT MAİS’in bünyesinde 2020’de Türkiye’de Duster ile C-SUV sınıfının lideri olan Dacia, 2021’de ise gözünü yeni Sandero Stepway ile B-SUV liderliğine dikti. Renault Grubu’nun Sandero ile birlikte CMF-B platformunda üretilen Sandero Stepway, aralarında X-Tronic şanzıman, kör nokta uyarı sistemi, kablosuz Apple Car Play ve elektrikli park freninin de bulunduğu birçok yeniliği de beraberinde getiriyor.
LANSMANA ÖZEL FİYATLAR
Türkiye’de 160 bin 900 ila 180 bin 900 TL arasında lansman fiyatlarıyla satışa sunulan model, 90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litre TCe motor seçeneğinde 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Turbo beslemeli 100 beygir gücündeki ECO-G LPG motor seçeneğine ise 6 ileri manuel şanzımanla sahip olunabiliyor. Yeni Sandero Stepway ile aynı donanım seviyelerine ve motor özelliklerine sahip B Hatchback sınıfında yer alan yeni Sandero ise Mart ayında 134 bin 900 ile 170 bin 900 TL arasında özel lansman fiyatlarıyla satışa sunulacak.
LİDERLİK İÇİN PLANLAR
Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Sandero Stepway’in SUV ruhunu artık daha da fazla hissettirdiğini belirterek, “Biz bu iddialı modelimizle B-SUV sınıfında da liderlik hedefliyoruz. Rakam veremiyorum ama planlarımızı buna göre yapıyoruz. B-SUV iddiamızla genel marka performansımız daha da güçlenecek” dedi. Bu arada Türkiye’de Renault markasıyla satılacak yeni nesil Dacia Logan ise mart ortası satışa sunulacak. Aracın Renault markası altında yeni ismi ise 1-2 haftaya belirlenecek.