Helalleşme başka hesaplaşma başka

Helalleşme başka hesaplaşma başka
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme yolculuğuna çıkacağını duyurmasının ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak, “Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu. Helalleşmek yüzleşmek barışabilmek...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme yolculuğuna çıkacağını duyurmasının ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak, “Helalleşme ile hukuku karıştıranlar oldu. Helalleşmek yüzleşmek barışabilmek devam edebilmek demektir. Bunun yarası olan topluluklara yapacağız. Hukuk başka kim ne suç işlediyse onun karşılığı hukuktur. Hukukla helalleşmeyi karıştırmamak lazım” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, helalleşme açıklamasına “strateji” yorumu yapanları eleştirirken, “Ne stratejisi! Ben gelecekte bu ülkenin çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Evlatlarımız diyorum, hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha önemli?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kimlerle helalleşeceğine yönelik de “28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz, ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski’yle helalleşeceğiz, hukuk başka, helalleşme başka. Devlet, insanlara tazminat ödeceyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesiyle, Oğuz Arda Sel’in annesiyle, Ahmet Kaya’yla helalleşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’ye de yüklenen Kılıçdaroğlu, “AK Partiye oy veren kardeşlerime sesleniyorum senin alın terini çalıyorlar. MHP’li kardeşlerime de sesleniyorum. Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan da Sayın Devlet Bahçeli’dir” sözlerini kaydetti.

Helalleşme ayrı hesaplaşma ayrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ mesajının ardından başlayan tartışmalara CHP Genel Merkezi’nden yanıt geldi. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, yaptığı açıklamada, “Helalleşme ayrı hesaplaşma ayrı” dedi.

“Sayın Genel Başkanımızın helalleşme yolculuğundan söz etmesi bir barış çağrısıdır. Toplumsal kesimlerle helalleşmek bu anlamdadır. Yoksa iktidarla, Saray’la helalleşmek diye bir konu yok. Hesap sorma, hesaplaşma konusu elbet ayrı. Usulsüzlük, yolsuzluk yapan ihaleye fesat karıştıran, kamu kayaklarını kullanırken kamu zararı yaratan herkes elbette sorgulanacak, hesap sorulacak. Meclis’te araştırma komisyonları kuracağız.”