HEM ANAYASa 138 DEDİ HEM DE DEMİRTAŞ’A TERÖRİST

HEM ANAYASa 138 DEDİ HEM DE DEMİRTAŞ’A TERÖRİST
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’ya ilişkin sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı...

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’ya ilişkin sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç’ı isim vermeden eleştirdi. Arınç’ın “Kavala ve Demirtaş tahliye olmalı” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, Anayasa’nın 138. maddesinde yer alan hakimlerin talimat ve tavsiye alamayacağına ilişkin maddeyi hatırlattı. Erdoğan , yargı mensuplarına seslenerek “138’inci maddeyi eze eze kullananlara karşı gereğini niye yapmıyorsunuz, gereken adımları niye atmıyorsunuz. Size birilerinin talimat verme hakkı var mı? Benim ne kadar talimat verme hakkım yoksa ana muhalefetin de talimat verme hakkı yok ama bu talimatlar verilirken niçin gereğini yapmıyorsunuz.” dedi.
Erdoğan konuşmasının devamında ise hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmamasına rağmen Demirtaş’a “terörist”, “eli kanlı” dedi. Erdoğan, Arınç’ın Demirtaş’ın yazdığı “Devran” kitabını önermesinin kendisini rencide ettiği de söyledi.

Anayasa’nın 138’inci maddesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atıfta bulunduğu Anayasa’nın 138’inci maddesi:
“Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz”

KÜRT SORUNU YOKTUR

Türkiye’de ‘Kürt sorununun’ olmadığını öne süren Erdoğan, “Kürt sorunu diyorlar, ne Kürt sorunu? Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bunları biz çözdük” ifadelerini kullandı.
HDP’li belediyelere atanan kayyımlar için Erdoğan, “Buradan tüm Güneydoğu’ya, Doğu’ya sesleniyorum; ulaşıma bakın, altyapıya bakın. Oralar ne haldeydi? Oraları çukurlarla döşeyenler kimlerdi? Camilerimizi yıkanlar onlar değil miydi? Niçin kayyım atanıyor diyenlere sesleniyorum; bunlar oralarda devletten aldıklarını dağa gönderenlerdi. Biz de bu kayyımlarla tüm bölgeyi tepeden tırnağa enerjisi, sağlığı, eğitimi, adaleti, emniyeti ile hala devam ediyoruz” dedi.
Yerlerine kayyım atanan HDP’li belediye başkanları hakkında PKK’ya finansal destek sağlamaktan ceza alan herhangi bir başkan bulunmuyor.