Hepimiz için tarihi bir uyarı

Hepimiz için tarihi bir uyarı
Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan iş insanı Osman Kavala, siyasi yasak ve hapis cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek mesajı gönderdi.Halk TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya...

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan iş insanı Osman Kavala, siyasi yasak ve hapis cezası verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek mesajı gönderdi.

Halk TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına eşi Ayşe Buğra aracılığıyla gönderdiği mesajda Kavala, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Mülkiye), ardından uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren siyaset sosyoloğu ve Türkiye’de iletişim biliminin öncülerinden 101 yaşındaki Prof. Nermin Abadan Unat’ın İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye gitmesinin kendisini çok etkilediğini ifade etti.

Kavala, mesajında şu ifadeleri kullandı:
Hepimizde infial yaratan İmamoğlu kararından sonra Nermin Abadan Unat’ın Saraçhane’ye gelmiş olduğunu öğrenmek beni çok etkiledi. Nazi dönemini yaşamış ve gelişmiş bir hukuk sistemine sahip olan Almanya’da yargının ne hale geldiğine şahit olmuş bir bilim insanı olan Nermin Hanım’ın bu davranışının hepimiz için tarihi bir uyarı olduğuna inanıyorum.