Hepsini toplasan bir Ayse Buğra etmiyor

Hepsini toplasan bir Ayse Buğra etmiyor
CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Prof. Ayşe Buğra’yı hedef almasını eleştirerek, “Türkiye için gerçekten bir utanç manzarası. Ayşe Buğra’nın aldığı uluslararası atıf sayısı 5776,...

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Prof. Ayşe Buğra’yı hedef almasını eleştirerek, “Türkiye için gerçekten bir utanç manzarası. Ayşe Buğra’nın aldığı uluslararası atıf sayısı 5776, sizin atadığınız 71 rektörün ise 0” diye konuştu.
CHP’li Yunus Emre, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Cumhurbaşkanı’nın bahsettiği Sayın Ayşe Buğra’yı yakından tanırım. Kendisinin öğrencisi oldum, dünya çapında bir bilim insanıdır. 2015 yılında Dünya Bilimler Akademisi’nin sosyal bilimler ödülünü almış bir insan. Buraya gelmeden önce baktım, uluslararası bilim atıf endekslerinde 5 bin 776 atıf alan bir akademisyenden bahsediyoruz. Sizin atadığınız 71 rektörün atıf sayısı sıfır. Türkiye’de üniversiteleri bu hale getirdiniz. Ve ülkede sosyal politika alanına emekler vermiş, dünya çapında isim yapmış bir öğretim üyesi ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamalarını bizim mesleğimize de öğretim üyeliği mesleğine de bir saldırı olarak değerlendiriyorum.”