‘Her 10 korona hastasından 1’i sağlık emekçisi’

‘Her 10 korona hastasından  1’i sağlık emekçisi’
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerinin gerçeğin çok altında olduğunu, şeffaf bir salgınla mücadele yürütülmediğini...

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerinin gerçeğin çok altında olduğunu, şeffaf bir salgınla mücadele yürütülmediğini söyledi.
“Bakanlık toplumdan bilgiyi saklamakta ve sağlık emekçilerini de sürece dahil etmeme konusunda ısrarcı” diyen Erden, sağlık çalışanlarının virüsten değil, alınmayan tedbirlerden dolayı öldüğünü vurguladı. Erden şunları söyledi:
KARANTİNA 7 GÜN UYGULANIYOR
“Testi pozitif çıkarsa ‘kimi çalıştıracağız’ kaygısıyla test yapılmıyor hatta testi pozitif çıksa bile belirti yoksa arkadaşlarımız alanda çalışmak zorunda kalıyor. Normalde 14 gün olan karantina sağlık çalışanları için 7 gün uygulanıyor temaslılarda uygulanmıyor. 7 günden sonra alana çalışmaya çağrılıyorlar. Her 10 Kovid-19 hastasından 1’i sağlık emekçisi. Her gün bu ağır ve yoğun çalışma şartlarından kaynaklı tükeniyoruz, yoruluyoruz ve artık ölüyoruz”
‘KALİTESİZ EKİPMANLA SÜREÇ YÜRÜTÜYORUZ’
“Meclis’te milletvekilleri sınırsız sayıda test yaptırabilirken sağlık emekçilerine bu testin yapılmaması kabul edilir şey değil. Çok kalitesiz koruyucu ekipmanlarla süreci yürütüyoruz. Bu sürecin dışına itilmişlik ve zor şartlar sonucunda emekliye ayrılabilen emekliye ayrılıyor, emekliye ayrılamayan ise istifa ediyor. İstifalar çok fazla artmaya başladı. Sadece Batman’da 13 hekim istifa etti. Sağlık Bakanlığı’nın politikalarından kaynaklı sağlık emekçileri istifa ediyor. Bakanlık çözüme yönelik bir adım atmak yerine görmezden duymazdan geliyor”