HER 20 YILDA BİR CİNAYET FIRSATI

HER 20 YILDA BİR CİNAYET FIRSATI
Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin sonu gelmiyor… Manisa’da birlikte yaşadığı kadını döverek öldürdükten sonra metruk bir binanın girişine gömdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 65 yaşındaki Necati A. isimli şüpheli...

Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin sonu gelmiyor… Manisa’da birlikte yaşadığı kadını döverek öldürdükten sonra metruk bir binanın girişine gömdüğü iddiasıyla gözaltına alınan 65 yaşındaki Necati A. isimli şüpheli tutuklandı. Katilin daha önce de evli olduğu iki kadını öldürdüğü ve şartlı tahliye edildiği ortaya çıkarken karara sosyal medyadan tepki yağdı: Kaç kadın daha öldürürse salmazlar acaba?

METRUK BİNANIN GİRİŞİNE GÖMÜLMÜŞ
Bir kadının İstasyon Mahallesi’ndeki metruk bir binanın girişine gömüldüğü ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürütülen aramada 60 yaşındaki Mutlu M.’nin cansız bedenine ulaştı. Kadının gömüldüğü çukurun yanında, cesedin üzerine serperek kokmayı önlemesi için kireç torbaları bulundu.

İKİ EŞİNİ KATLETMİŞ
Başında darp izi bulunan kadının cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Kadının birlikte yaşadığı Necati A. gözaltına alındı. İfade işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen Necati A. tutuklandı.

Necati A.’nın, 1984 yılında ilk eşi Emine A.’yı bıçaklayarak, cezaevinden tahliye olduktan sonra da 2003 yılında ikinci eşi Fatma A.’yı yakarak öldürdüğü ortaya çıktı.
Failin, 2 yıl önce pandemi sürecinde şartlı tahliye edildiği, yaklaşık 1 aydır Mutlu M. ile dini nikahlı yaşadığı öğrenildi.



SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Daha önce evli olduğu iki kadını öldüren Necati A.’nın şartlı tahliyesine sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından tepki yağdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Yeni yılın ilk gününde önüme düşen ilk haberin kadın cinayeti olması :( Nasıl başlamış olursa olsun sonunu güzel getirmek hepimizin elinde…Ve başaracağız bunu’’ dedi.

Bir Twitter kullanıcısı, “Ölen öldüğüyle kalıyor. Öldüren serbest bırakılarak öldürmenin suç olmadığını sanarak öldürmeye devam ediyor. 2 can alan üçüncünün dördüncünün canını alması gayet normal. Normal olmayan ceza alması” dedi.

Bir diğer kullanıcı da, “Kaç kadın daha öldürürse salmazlar acaba” diye sordu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun hazırladığı rapora göre, kasım ayında 30 kadın cinayeti işlenirken 20 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu.