Herkes yoğun bakımda yatak arıyor

Herkes yoğun bakımda yatak arıyor
Hastanelerde ciddi bir yoğunluk olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalım Dikmen, görevli olduğu hastaneden örnek vererek, “İlk vaka sonrası 12 yataklı...

Hastanelerde ciddi bir yoğunluk olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalım Dikmen, görevli olduğu hastaneden örnek vererek, “İlk vaka sonrası 12 yataklı yoğun bakımı Covid servisi yaptık. Nisan aylarında 35’e kadar artırmak zorunda kaldık. Şu anda yoğun bakım yatak sayısı 50’ye çıktı” dedi.
“Bidebunuizle” yayınında Yavuz Oğhan’a konuşan ve yoğun bakım yatağı arayan hasta sayısının arttığına dikkati çeken Yalım, “Dün yatak arayan 4 kişiden telefon aldım. Herkes umutsuzca yoğun bakım yatağı arıyor. Net bir şekilde söylüyorum. Yoğun bakım yatakları doldu. Şu an yoğun bakım yatağına ihtiyacı olan bir insanın yatağa erişebilmesi için uzun saatler gerekli” açıklamasını yaptı.
Yoğun bakım ünitelerinde ölüm oranının yüzde 30 ile yüzde 50 arasında olduğunu da açıklayan Yalım, hastaların birçoğunun servislerde tedavi gördüğünü sözlerine ekledi.
ÖNLEM ALMAKTA GEÇ KALINDI
Haziranda başlayan normalleşmeyle yurttaşlarda rehavet oluştuğunu belirten Yalım’a göre, önlem almakta geç kalındı. Çünkü Haziran ayından salgının boyutunun daha kötü olacağı uzmanlar tarafından öngörülüyordu. “Uzun bir süre salgını tweet atarak kontrol altına almaya çalıştık” ifadelerini kullanan Yalım, “Ancak işe yaramadı. Şu an bazı önlemler alındı. Hastaların birçoğu berberde, manavda, işyerinde virüsü kapmış. Bence tam kapanma olmalıydı” dedi.