Heybeli’de yangın korkuttu

Heybeli’de yangın korkuttu
Heybeliada’nın güneybatı kısmındaki Çam Limanı mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Adaya giriş çıkışlar durduruldu.Çam Limanı tahliye edilirken, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül,...

Heybeliada’nın güneybatı kısmındaki Çam Limanı mevkisinde bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Adaya giriş çıkışlar durduruldu.
Çam Limanı tahliye edilirken, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” ifadelerini kullandı. İBB Sözcüsü Murat Ongun da belediye itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiğini duyurdu.
Geçen yıl da aynı bölgede yangın çıkmış ve 1 hektarlık alanda kızılçam ormanının zarar gördüğü açıklanmıştı.
İstanbul Valiliği yangının 2 ayrı noktada çıktığını açıklarken, görgü tanıkları yangının 3 ayrı noktada çıktığını belirtti. Tanıklara göre,
Yangının mezarlıktaki kulübe çatısında çıktığı sırada, Aşıklar yolunun sağ ve sol kısmında da alevler görüldü.
İBB ekipleri, Orman Bakanlığı ile birlikte yangına müdahale ederken, aynı bölgede ikinci bir yangın ihbarı geldi. İBB ekipleri, daha büyük olduğu görülen ikinci orman yangınına 3 yangın söndürme helikopteri, 42 araç ve yüzlerce personelle müdahale ediyor. Sirayeti önlenen yangının kontrol altına alınması için hızlı müdahale sürüyor. Kontrol altına alınan alanlarda, karadan ve havadan soğutma çalışmaları ise devam ediyor.
Heybeliada’ya ulaşımı sağlayan Şehir Hatları İşletmesi ile özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada’ya yolcu taşıyor.